Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

2012-03-04_Heeswijk_-_Wilhelmina08Heeswijk blijft koploper na zege op Wilhelmina ’08.
Koploper Heeswijk ontving zondagmiddag de nummer vier van de ranglijst Wilhelmina ’08 uit Weert. Het verschil in punten tussen beide ploegen was voor aanvang van de wedstrijd vier punten in het voordeel van Heeswijk.    Meer fotos

Wilhelmina moest dus winnen om niet verder achterop te raken, Heeswijk had de kans een gevoelige tik uit te delen aan een naaste belager.

Nadat pupil van de week Stan van der Pas namens Heeswijk het goede voorbeeld had gegeven door doelman Walbers van Wilhelmina te passeren kon het echte werk beginnen. Heeswijk schoot uit de startblokken. Turgay Arslan stuurde na twee minuten voetballen Mark Dobbelsteen weg. De aanvallende middenvelder van Heeswijk controleerde de bal uitstekend maar schoot net over. De mogelijkheid van Dobbelsteen bleek de grootste in het eerste bedrijf. Doelmannen Lunenburg en Walbers konden met een schoon keeperstenue terug de kleedkamers in voor de rust.

Ook na de thee begon Heeswijk het scherpst. Een eerste waarschuwing werd afgegeven door Arslan. De linksbuiten kapte naar binnen, schoot venijnig met rechts, maar trof de paal. Na een uur spelen werd Heeswijk wel beloond. Tom Sleddens besloot maar eens een schot af te vuren vanaf een meter of 25. Walbers tastte gruwelijk mis en zag tot zijn ontzetting de bal achter hem in de goal ploffen. Het doelpunt van Sleddens zou de beslissing in de wedstrijd betekenen, maar het werd op het einde toch nog even flink billenknijpen. Mede door enkele uitmuntende reddingen van doelman Lunenburg hield Heeswijk de punten in eigen huis. Volgende week volgt een nieuwe topper voor Heeswijk, dan gaat het op bezoek bij nummer drie Wittenhorst.