avesteynVooraf leek het een moeilijke wedstrijd te worden in Boskant. Begin oktober van het vorig jaar kreeg Avesteyn thuis met 4-0 billenkoek van de blauwwitte uit Boskant. Gezien het mindere spel van Avesteyn vorige week tegen Nijnsel was er ook reden om met natte handjes naar Boskant af te reizen.

Bibberen werd het daar niet, want het spel was er niet naar, mede omdat Boskant met veel jong elan ook niet uit de verf kwam. Het begin van de match was aftastend. Een iets meer aanvallende thuisclub kon echter geen potten breken. Datzelfde kon ook van Avesteyn gezegd worden. Verdedigend zat Avesteyn goed in elkaar. Joep Konings was weer terug van een enkelblessure, maar Rob Kuijpers was net vader geworden van een tweede zoon en kon er dus niet bij zijn. Aanvallend was het een ander verhaal. De jonge spits Rens v. Vugt vocht met zijn vorm en ook Bart Faro kreeg geen gelegenheid om zijn befaamde afstandsschoten af te vuren. Er ontstonden daarom maar weinig kansen aan beide zijden. Een paar speldenprikken waren er wel maar daarmee was ook alles gezegd. In de 38e minuut pas noteerden we de eerste kans en die kwam van de linkerspits van de gastheren. Vrij voor het doel van Hein v. d. Heuvel was de scoringshoek te moeilijk voor hem, zodat het scorebord op 0-0 bleef staan. Drie minuten later was er een identieke kans aan de andere kant. Bart Faro's kansrijke schot werd toen ternauwernood tot hoekschop verwerkt.

In de tweede helft was het de thuisclub, die als beste uit de kleedkamer kwam. Bij een aanval op links werd een blauwwitte spits op maat bediend. Een harde en zuivere schuiver was zelfs voor Hein v.d. Heuvel te veel (1-0). Voor Avesteyn kwam het erop aan om daar zo snel mogelijk iets tegenover te stellen. Die gelegenheid kwam al in de 55e minuut. Uit een verre uittrap van Hein wist Rens v. Vugt zijn hoofd tegen de bal te krijgen en was hij de baas over twee Boskantse verdedigers en ook de keeper, die net te ver voor zijn doel stond (1-1). De strijd was weer helemaal open. Een lange slungelige spits werd bij Boskant ingezet en dat betekende weer extra opletten voor de Avesteyn-defensie. Een keerpunt leek er aan te komen in de 73e minuut. Om onduidelijke redenen kreeg Stefan v. Zutphen van de jonge Keldonkse scheidsrechter Manders een rode kaart. De overigens goedleidende arbiter was even de weg kwijt. Met tien tegen elf kwam Avesteyn onder druk te staan, maar daar tegenover stonden enkele gevaarlijke counters van de oranjezwarten. Uit zo'n counter moest in de 79e minuut de Boskantse keeper tot het uiterste gaan na een vrije trap van Wesley Verkuijlen. Direct daarop moest Hein aan de andere kant hetzelfde doen. Avesteyn probeerde de puntendeling tot het einde vast te houden. Dat lukte, ….......sterker nog men kwam in de 88e minuut op voorsprong !! Roel v.d. Leest profiteerde toen van een fout in de verdediging van Boskant en dat betekende de volle wint voor de oranjezwarten op vreemde bodem (1-2)

Opstelling Avesteyn:

Hein v.d. Heuvel, Rolf Lenssinck, Jehan Langenhuysen, Bjorn v.d. Berg, Joep Konings, Wesley Verkuijlen, Roy Wijlaars, Stefan v. Zutphen, Roel v.d. Leest, Rens v. Vugt (90. Ron v. Driel) en Bart Faro (70. Dries Heerkens).

a.s. Zondag krijgt Avesteyn wederom een rode lantaarndrager op bezoek. N.L.C. '03 uit Lith komt dan naar Dinther en zij zullen er alles aan doen om die hatelijke laatste plaats te verlaten. Avesteyn daarentegen wil de vaste vierde plaats op de ranglijst vasthouden.