avesteynAVESTEYN  PLICHTMATIG  LANGS  HEKKESLUITER N.L.C. '03  (3-0).  Het hoeft niet altijd een goede wedstrijd te zijn om de volle winst te halen. Dat deed Avesteyn afgelopen zondag tegen hekkensluiter N.L.C. '03 uit Lith, die middels een fikse nederlaag nog vaster op de laatste plaats werd weggedrukt in de 4e klasse H. Avesteyn deed daar tegenover goede zaken.

Avesteyn's nieuwe trainer/coach voor het komende seizoen Antwan v. Rijn was aandachtige toeschouwer. Of hij een goede indruk heeft gekregen over zijn toekomstige pupillen is nog maar de vraag.

Al heel vroeg kwam Avesteyn in de zonovergoten Dintherse sportpark op voorsprong. In de 2e minuut werd Rens v. Vugt in het strafschopgebied van de tegenstander op onrechtmatige wijze gevloerd. Een gele kaart van scheidsrechter Smits uit Oss en een strafschop was het gevolg. Aanvoerder Roy Wijlaars, de vaste strafschopnemer bij Avesteyn, benutte de penalty feilloos (1-0). De supporters gingen er hierna voor zitten, want een grote zege zou wel het gevolg kunnen zijn. Helaas was de werkelijkheid heel anders. Weliswaar was Avesteyn meer in de aanval maar de snelle counters van N.L.C. trokken toch de aandacht van de verdedigers van de Dintherse club. Pas toen het in de 30e minuut 2-0 werd, kon men wat rustiger ademhalen. Wesley Verkuijlen gaf toen een gave pass aan de op tijd vertrekkende Dries Heerkens, die beheerst afrondde (2-0). Drie minuten later werd het bijna 3-0, maar uit een heuse scrimmage kon de Lithse verdediging ternauwernood redding brengen..

In het tweede bedrijf werd het spel van Avesteyn er niet beter op. N.L.C. zocht de aanval en Avesteyn was aanvankelijk hoofdzakelijk bezig om de voorsprong te verdedigen. Kansen waren er echter nauwelijks voor de degradatiekandidaat, maar ook Avesteyn kreeg weinig ruimte om te voorsprong te vergroten. Wat paniekerig werd er door de thuisclub soms  uitverdedigd. De wissel in de eerste helft van de geblesseerde en jarige Bjorn v.d. Berg in de eerste helft gaf de verdediging van Avesteyn weinig rust. Pas tegen het einde van de wedstrijd kwam Avesteyn wat meer in de wedstrijd. Zo schoot Rens v. Vugt in de 84e minuut rakelings over het vijandelijke doel. Eén minuut later was het wel raak. Invaller Nik Papaloukas tekende toen voor de min of meer geruststellende

3-0 voorsprong voor de Avesteyners. Na deze bevrijdende treffer gingen de oranjezwarten beter voetballen maar gescoord werd er niet meer. Voor de derde periode en door het puntenverlies van de concurrentie deed Avesteyn dus heel goede zaken. Voor de resterende vijf wedstrijden ontmoet Avesteyn nog evenveel sterke tegenstanders, die ook in de top van de rangschikking bivakkeren.

Opstelling Avesteyn:

Hein v.d. Heuvel, Joep Konings, Rolf Lenssinck, Rob Kuijpers, Bjorn v.d. Berg (34. Jehan Langenhuysen), Roy Wijlaars, Wesley Verkuijlen, (86. Ron v. Driel), Dries Heerkens (68. Nik Papaloukas), Roel v.d. Leest, Bart Faro en Rens v. Vugt.

a.s. Zondag gaat Avesteyn op bezoek bij A.S.V. '33 in Aarle-Rixtel. Op voorhand is dit een heel lastige tegenstander.