120415Avesteyn_copyAvesteyn heeft afgelopen zondag revanche genomen van de uitnederlaag bij D.V.G. op 30 oktober van het vorige jaar. In Dinther werd het geen goede wedstrijd, maar de drie punten bleven verdiend in eigen huis. Bovendien komt een periode in zicht en is de kans aanwezig dat het seizoen nog een aangenaam staartje krijgt.

Avesteyn begon de wedstrijd in de vertrouwde opstelling. Stefan v. Zutphen was weliswaar geschorst maar Dries Heerkens was een sterke vervanger. De nog geblesseerde mandekker Bjorn v.d. Berg werd gespaard, maar moest in de tweede helft invallen om de talentvolle spitsen van D.V.G. mee in bedwang te houden.

De gasten kwamen al vroeg op voorsprong. In de 10e minuut was de defensie van Avesteyn nog niet goed wakker, want de rechterspits van D.V.G. had toen vrije doorgang op het heiligdom van Hein v.d. Heuvel. Zijn voorzet gaf de centrale aanvaller de gelegenheid om heel gemakkelijk te scoren (0-1).

Dat was toch wel een domper voor Avesteyn zo vroeg in de wedstrijd.. Men zocht hierna wel de aanval, maar men moest heel alert blijven voor de counters van een paar zeer behendige D.V.G.-spitsen, die werden aangestuurd door een hechte bezetting op het middenveld. Toch kwam de gelijkmaker vrij spoedig. In de 35e minuut werd uit een goed lopende aanval Dries Heerkens aangespeeld. De jeugdige aanvallende middenvelder maakte geen fout en passeerde de Liempdse keeper knap (1-1). Dat gaf de burger moed en men probeerde door te gaan, hoewel het vertoonde spel niet optimaal was.  Vier minuten na de gelijkmaker was Rens v. Vugt wel erg kort bij de voorsprong. Vrij voor de Liempdse keeper kon deze laatste met de voet nog redding brengen.

In de tweede helft werd het spel van Avesteyn er niet beter op. Gelukkig kwam men in de 49e minuut op een gemakkelijke manier op voorsprong. Uit een hoekschop van Wesley Verkuijlen ging keeper van Eeuwijk van D.V.G. in de fout door een te keren kopbal van Roy Wijlaars te missen
(2-1). De bezoekers werden na dit weggegeven cadeautje wat sterker en in de 57e minuut had Avesteyn geluk dat een vliegend schot van D.V.G. maar net over ging. Avesteyn bleef echter de ploeg die het meeste in de aanval was. Dries Heerkens was in de 74e minuut kort bij een treffer maar zijn schot ging toen voorlangs het vijandelijk doel. Even had Avesteyn het moeilijk, omdat D.V.G. zich niet wilde neerleggen bij de achterstand.

Vier minuten vóór tijd viel echter de beslissing. Uit een vrije trap van Wesley Verkuijlen ging de Liempdse keeper weer in de fout en was de 3-1 overwinning voor Avesteyn een feit. Door deze zege heeft Avesteyn  vijf achtereenvolgende overwinningen geboekt. Voorwaar een knap resultaat.

Opstelling Avesteyn:
Hein v.d. Heuvel, Rolf Lenssinck, Rob Kuijpers, Jehan Langenhuysen (63. Bjorn v.d. Berg), Joep Konings, Wesley Verkuijlen, (90. Robin Verheijden), Roy Wijlaars, Roel v.d. Leest, Dries Heerkens, Rens v. Vugt (52. Nik Papaloukas) en Bart Faro.

Vóór de wedstrijd werden drie spelers van Avesteyn gehuldigd in verband met veel gespeelde wedstrijden in het vaandelteam. Hein v.d. Heuvel stond 300 wedstrijden onder de lat, terwijl Roy Wijlaars en Rob Kuijpers ieder 250 keer de oranje-zwarte kleuren van de Dintherse club hebben verdedigd.

a.s. Zondag gaat Avesteyn op bezoek bij de nummer twee van de rangschikking FC Schadewijk. Bij winst neemt Avesteyn die plaats dan over.