120429AvesteynOp papier was het een topper in de 4e klasse H; de nummer twee tegen de nummer één. Vorige week waren de echte beslissingen echter al gevallen; E.V.V.C. werd toen kampioen en Avesteyn nam bezit van de derde periode.

Toch kwam er afgelopen zondag een Limburgse scheidsrechter in Dinther opdraven, die er een leuke pot voetbal van probeerde te maken. Dat lukte echter niet want het spel was soms slaapverwekkend en soms waren er aan beide zijden te felle tackles, die de wedstrijd helemaal niet nodig had. Avesteyn had de pech om al heel snel op achterstand te komen. In de 7e minuut was het E.V.V.C.-er Ron v.d. Berg, die de kampioensploeg op voorsprong schoot. Avesteyn “moest” dus vroeg proberen deze achterstand weg te poetsen. De Dinthernaren hadden daar moeite mee want in de afgelopen zes wedstrijden had men niet verloren en was achterstaan  iets onbekends voor de oranjezwarten.

Hoewel er helemaal niets op het spel stond, trachtte Avesteyn er toch iets van te maken. Stefan v. Zutphen, weer terug van weggeweest, had in de 12e en 16e minuut twee goede kansen, maar geen ervan werden benut. Ook Dries Heerkens, ondertussen een vaste waarde in het team van trainer/coach Dennis Jansen, was rond het half uur kort bij een treffer. Ook Roel v.d. Leest   had na 34minuten voetballen een reële kans om de gelijkmaker op het scorebord te brengen, maar ook hij miste. De kampioenen uit Vinkel lieten zich ook niet onbetuigd, want spits Pim v.d. Doelen was in de 37e minuut wel erg kort bij een ruimere voorsprong. Toch zou E.V.V.C. in de 43e minuut alsnog scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd, omdat de bal uit de handen van Hein v.d. Heuvel zou zijn  weggekaapt. Op slag van rust was aanvoerder Roy Wijlaars bijna de held van Avesteyn, maar zijn schot ging maar centimeters voorbij het Vinkelse doel.

In de tweede helft werd het spel aan beide zijden wat minder. E.V.V.C. wilde nog wel en Avesteyn had veel moeite om de spitsen van de gasten het scoren te beletten. Regiotopscorer Roel v.d. Heijden zag in de 52e minuut de kans schoon om zijn gemiddelde op te schroeven en kon de 0-2 aantekenen na wat gerommel in de Avesteyn-defensie.  Avesteyn was toen al een geslagen ploeg, t men moest zich in de kampioen hun meerdere erkennen. Invaller Joost v.d. Heijden schoot nog wel in de 74e minuut net naast, maar aan de andere kant moest Hein v.d. Heuvel in de allerlaatste minuut op de lijn redding brengen. Na een mooie serie van zes overwinningen heeft E.V.V.C. daar abrupt een einde aan gemaakt.