avesteynVijf minuten voor het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kwam Avesteyn bij Cito in Oss toch nog met lege handen te staan. Via een door omstanders omstreden strafschop kwam de Osse club in het bezit van de eerste periode en sloot Avesteyn de regulaire competitie af met een nederlaag.

Avesteyn trad in Oss aan met een gedevalueerde opstelling. Een paar spelers stonden met hun gele kaarten op scherp en de (licht)geblesseerde spelers werden gespaard en bleven dus aan de kant om bij het begin van de nacompetitie weer volledig inzetbaar te zijn.

De wedstrijd zelf was matig en de meegereisde Dintherse supporters konden dat ook wel begrijpen. De competitie was al gespeeld en de derde periode was al binnen. Voor Cito was het andere koek. Zij moesten winnen om medeconcurrent A.S.V. '33 voor te blijven om de eerste periode van kampioen E.V.V.C. over te nemen. Cito dreigde wel maar de eerste kansen waren duidelijk voor Avesteyn. In de 12e minuut schoot Dries Heerkens voorlangs het Cito-doel en Rob Kuijpers schoot in de 21e minuut uit een vrije trap maar net over. De thuisclub was weliswaar meer in balbezit, maar ook zij maakten niet de indruk dat er meer op het spel stond. Men hanteerde vaak de lange bal en vaak werd gezocht naar de clubtopscorer Rob Konings. Samen met de andere spitsen kwamen ook zij niet echt uit de verf. Cito was het gevaarlijkst uit vrije trappen en hoekschoppen, maar de kopballen waren vaak ongevaarlijk voor Hein v.d. Heuvel. Toch moest diezelfde Hein in de 52e minuut zijn kwaliteit tonen door uit een echte scrimmage handelend op te treden.

In de tweede helft moest Cito wel komen, want concurrent A.S.V. '33 stond met de rust voor en daardoor dreigde de nacompetitiedromen van Cito op niets uit te lopen. Echt gevaarlijk werden de Ossenaren niet; vooral omdat er slordig werd omgesprongen met de geboden kansen. De A-spelers van Avesteyn deden het prima en gaven de geelgroenen van Cito weinige kansen weg. In de 77e minuut had Avesteyn geluk toen een gevaarlijke uithaal van Cito-spits Rob Konings de onderkant van de lat beukte en de bal weer in het veld verdween. Cito bleef het proberen met afstandsschoten maar die gingen vaak ongecontroleerd over het doel. Alles leek erop dat het duel zou eindigen op een bloedeloze 0-0. In de 85e minuut kwam daar plotseling een einde aan. Invaller verdediger Martijn Swartjes stak toen een te hoog geheven been op naar zijn tegenstander, die in het strafschopgebied wat laag de bal met het hoofd probeerde te bereiken. Scheidsrechter Rodrigues uit Berghem vond het hooggeheven been zwaarder wegen dan de lage kopbal van de Cito-speler en wees resoluut naar de stip. Strafschop ! Uiteraard werd deze benut en mag Cito samen met Avesteyn en FC Schadewijk nacompetitie spelen in de 4e klasse H. Omdat FC Schadewijk ook verloor behield Avesteyn zeer verdienstelijk de tweede plaats achter kampioen E.V.V.C.