2012-10-14 TEC_-_HeeswijkTEC is maatje te groot voor Heeswijk. In de 2e klasse F tekent zich na de 7de speelronde al een duidelijk klassenverschil af. Van de 14 ploegen staan de 7 ploegen met (het grootste) budget momenteel bovenaan. De tegenstander uit Tiel, waar Heeswijk vandaag tegen aan mocht treden, heeft daarbij ook een duidelijke doelstelling.

Over 2 jaar willen zij in de hoofdklasse van het amateurvoetbal spelen en op basis van die doelstelling hebben zij ook de spelers aangetrokken. De start van de competitie van TEC is dan ook veelbelovend, na 6 wedstrijden staan zij met 18 punten en een doelsaldo van 20 voor en 3 tegen alleen bovenaan.

Heeswijk begon daarom vanuit verdedigende stellingen aan de wedstrijd. TEC liet de bal snel rond gaan en kreeg in de 5de minuut de eerste corner. De hoge bal die in 2e  instantie werd ingebracht was een prooi voor doelman Lunenburg, maar in de drukte voor hem landde hij ongelukkig op zijn rechterenkel. Direct werd duidelijk dat de Heeswijk-goalie niet verder kon, maar vanwege het vroege aanvangstijdstip (14.00 uur) van de wedstrijd en een blessure van A1-doelman De Wert had Heeswijk geen reservekeeper mee kunnen nemen naar Tiel. Het was daarom Heeswijks goalgetter Frank Dobbelsteen die de handschoenen overnam van de onfortuinlijke Lunenburg. Heeswijk stond in de 1ste helft positioneel goed, waardoor de gastheren geen uitgespeelde kansen creëerden. De kwaliteit van de Tielse aanvallers is echter dusdanig groot, dat iedere 2e bal in de Heeswijk-zestien direct werd omgezet in een doelpunt. Op de 4-0 ruststand was daarom ook niets af te dingen.

Na rust kwam Heeswijk er regelmatig goed uit en waren er zeker goede doelkansen voor de blauw-witten, maar helaas kon er geen eretreffer op het bord gezet worden. De thuisploeg liep via goede individuele acties nog uit naar 7-0. Een terechte overwinning voor de ploeg die een paar klassen hoger zeker niet zou misstaan.

Heeswijk heeft in verband met het bekervoetbal nu een week rust en dan volgen enkele wedstrijden tegen ploegen uit de onderste helft van de ranglijst. Voor Heeswijk zaak om dan punten te gaan pakken en verder te bouwen naar het vertrouwde niveau.