Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Vogelsport

Heeswijk-SVVCKoploper Heeswijk ontving op een drukbezocht sportpark De Balledonk EVVC uit Vinkel. In de laatste drie ontmoetingen kwam Heeswijk steeds als winnaar uit de strijd in deze derby, maar vandaag stond EVVC na 90 minuten aan de goede kant van de score. De thuisploeg verloor naast 3 punten ook nog 3 voorhoedespelers door schorsingen, wat misschien nog wel erger is dan de nederlaag.

In de openingsfase ging de wedstrijd gelijk op en gebeurde er weinig voor beide doelen. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg het team van trainer Marc vd Ven een licht overwicht. Op het moment dat het thuispubliek de eerste grote kans voor de blauw-witten verwachtte viel het doelpunt aan de andere kant. Wout Cuijpers speelde de bal op de middenlijn te zacht breed richting Camiel van Doorn, waardoor de pijlsnelle Gerwin vd Boom er tussen kon komen en in een rechte lijn naar doelman Patrick Lunenburg sprintte. Met een bekeken schuiver door de benen van de Heeswijk-doelman zette hij de gasten op 0-1. Tot aan de rust bleven verdere kansen uit.

Na rust een feller Heeswijk dat op jacht ging naar de gelijkmaker. De beste kans was nog voor spits Wouter van Dijke, maar zijn inzet vanuit een vrije trap van Turgay Arslan was een makkelijke prooi voor doelman Rick van Aalst. Na 55 minuten stond het plotseling 0-2. De normaal zo solide Heeswijk-defensie ging ook bij deze treffer niet geheel vrijuit. Een voorzet vanaf links kon door Juul Heerkens weggewerkt worden, maar gehinderd door de laagstaande zon maaide hij langs de bal. Rechtsbuiten Roel Bouwens profiteerde van de hem geboden kans en schoot de bal fraai in de bovenhoek. Daarna verloor het thuisteam even het hoofd en ontvingen aanvallers Turgay Arslan (geel), Çetin Alpdogu en Wouter van Dijke (beiden rood) terecht een kaart van scheidsrechter Hermus. Met 9 spelers hield Heeswijk de schade verder beperkt, waardoor 0-2 ook de eindstand werd.

Een terechte overwinning dus voor de groen-witten en voor trainer Van de Ven is het te hopen dat de KNVB mild is met betrekking tot de schorsingen. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Drunen bij het sterke RKDVC, aan Heeswijk de taak om zichzelf te herpakken en weer een waardige prestatie neer te zetten.