Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Vogelsport

thumb_vogelvriendlogokl.jpgTijdens de bondskampioenschappen Vogel 2009 te Apeldoorn hebben vier leden van "De Vogelvriend" zeer knappe prestaties neergezet. Zowel bij de parkieten, de kwartels en de kanaries liet de club van zich horen.

John Broeren behaalde brons met "Swiftparkiet Groen" met 183 punten. Bij de kanaries viel Jan van der Heijden twee keer in de prijzen; met 188 punten behaalde hij brons met "Rood schimmel" en zijn "Isabel rood intensief" was met 93 punten goed voor het kampioenschap. Albert van de Ven wist met de "Californische kuifkwartel" het zilver te bemachtigen (372 punten) en tevens wist hij beslag te leggen op het goud door met 187 punten kampioen te worden met zijn "Europese kwartel"! Alsof het allemaal niet genoeg was wist Jan Voets met zijn Engelse grasparkieten maar liefst twee kampioenschappen binnen te roeien! Hij werd kampioen met zijn "Geelmasker kobaltblauw" (93 punten) en met "Recessief bont lichtgroen" (92 punten).

Het bestuur van "De Vogelvriend" is trots op zulke resultaten en feliciteert de vier prijswinnaars hierbij van harte met de behaalde resultaten!