Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wandelsport

080617-wvdl-heische_hoeve_7.jpgOok zo’n behoefte om bij te komen van de decemberfeestmaand? TRV-Bernheze organiseert voor u een knusse, natuurrijke winterwandeltocht in Bernheze op 28 december aanstaande, vanuit drie kernen. In de 8e editie van de winterwandeltocht zijn zij er weer in geslaagd om voor u 3x3 nieuwe tochten uit te zetten. Als hoofdsponsor is Brabants Dagblad al jaar en dag actief betrokken bij TRV-Bernheze.
5, 10 en 20 km wandelen in Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinter, ook met uw hond.

En Vobra diervoeders zorgt er als subsponsor ook dit jaar weer voor dat ook de honden niets tekort komen deze dag. Zowel bij de pauze-/ als startplaatsen staat er voor de trouwe viervoeters een Vobra-hondenvoerbuffet klaar. Bij de Winterwandeltocht kan er gestart worden vanuit drie verschillende plaatsen; Hotel-Restaurant ‘De Leygraaf’, Meerstraat 45a in Heeswijk- Dinther, Eetcafé ’t Pumpke, Raadhuisplein 7 in Nistelrode of Eeterij ‘t Bomenpark’, Vorsselweg 3 in Heesch. Op alle genoemde startplaatsen is er een route van 5, 10 en 20 km. In de routes zijn knusse pauzepunten waar men de inwendige mens kan verzorgen. Deelname kost € 2,50 per persoon, inclusief gezonde versnapering en na afloop een presentje.

Bernheze “de groene, culturele, gastvrije gemeente” heeft een prachtige natuur met veel afwisselende landschappen. De negen nieuwe verschillende routes lopen door de mooiste Bernhezer landschappen, zoals Heeswijkse bossen, ‘de Stelt’, Arboretum en weidegebieden. ook in de winter zien ze er weer zeer verassend uit. Let op: De route is helemaal uitgeschreven en zal alleen op moeilijke punten verduidelijkt worden met pijlen.

Ook kinderen en honden.
Ook dit jaar is er, naast de 10 en 20 km tochten voor de gevorderde wandelaars, een 5 km tocht voor gezinnen met kinderen en minder ervaren wandelaars. De hond is dit jaar eveneens weer van harte welkom, mits aan de lijn, zodat andere wandelaars er geen last van hebben. Voor voer hoeft men niet te zorgen, dat doet Vobra met het hondenvoerbuffet. Overigens kan er op vertoon van een Brabants Dagblad lidmaatschapspas 1 kind (t/m 12 jaar) gratis deelnemen aan de Winterwandeltocht.

Pauzepunten
Op de route komen de wandelaars knusse terrassen tegen, waar ze kunnen genieten van een kopje koffie met wat lekkers. En met de gezellig aangeklede terrassen kan men nog even genieten van de laatste dagen van het jaar.

Juist na de Kerstdagen is het ook gezond om wat aan beweging te doen, dus “doe mee met de TRV”.