Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wandelsport


081228_tlun-winter-wandeltocht3.jpgMet een lichte nachtvorst achter ons en een zonovergoten zondagmorgen in het verschiet, werd op 28 december 2008 door TRV Bernheze een Winter-wandeling georganiseerd in samenwerking met Brabants Dagblad. Honderden fans van een lekkere stevige wandeling en diversen recreanten lieten zich inschrijven op een van de drie inschrijf bureaus  Zie foto's Waarvan Hotel Restaurant De Leijgraaf in Heeswijk er een was, men kon zich inschrijven voor de 5-10 en 20km. Allereerst kon de auto, vanaf half 8 in de morgen, geparkeerd worden op een van de parkeerplaatsen die door vrijwilligers van Jong Nederland uit Heeswijk-Dinther werden bewaakt. De opbrengst komt ten goede aan de jeugd van JN. www.home.wanadoo.nl/jndinther
Na het inschrijven en het drinken van een warm kopje koffie of chocolademelk werd de route ingezet richting “De Kersouwe” daarnaar het Kasteel van Heeswijk, alwaar in de kelder van het Kasteel onder de gewelven een versnapering kon worden genuttigd. Erg gezellig was de muzikale begeleiding van een kerstman met harmonica. Het tweede gedeelte van de route voer door het AA-kant in de richting van het dorp en voor de 20km langs de gerestaureerde “Kilsdonkse”molen van Dinther naar de tweede tussenstop café “De Toren”te Dinther.
Na de tussenstop steefde een ieder af op het eindpunt, Hotel Restaurant De Leijgraaf in Heeswijk. Bij het openhaard vuur was het gezellig na keuvelen onder het genot van een bord heerlijke erwtensoep.
De routes zijn nog te downloaden via de site van www.trv-bernheze.nl ook vorige edities van de Winter-wandeling en vele andere recreatieve tips kunt u daar vinden.
Ook bij de Heische hoeve was een pauze mogelijk, lekker met een kopje erwtensoep voor de openhaard!