Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wandelsport

090322_tlun-openingswandeltocht14.jpgDe jubilerende NBWB organiseerde, op zondag 22 maart, de openingswandeltocht.
Een openingswandeltocht want het seizoen loopt van voorjaar tot voorjaar.
Voor het eerst van hun bestaan startte de wandelaars vanaf het Natuurtheater “De Kersouwe”te Heeswijk. “Al eerder was hier een start,” zei Willy van Daal, de grote organisator van de wandelsportbond, “maar dat was vanwege het 75 jarig bestaan”. De eerste wandelaars schreven zich al in rond de klok van 7 uur in de morgen voor een prachtige tocht van 20 of 30 km, waarna een kleine 1000 wandelaars volgde die ook konden kiezen uit de afstanden 5-10 en 15km.
Tientallen vrijwilligers waren in de weer om alles in goede banen te leiden, de parkeerplaats stond rond het middaguur ook vol met auto’s en de route werd voor de zoveelste keer gecheckt en bij het inschrijfpunt werd men gastvrij ontvangen. Zowel bij de start als op het rustpunt bij het Abdij kon bijgetankt worden. Koffie, thee, diversen drankjes, maar ook de erwtensoep gingen als zoete broodjes over de toonbank.
De route ging langs prachtig natuurschoon van onze gemeente, zo werden de Heeswijkse bossen bewandeld en via de Laverdonk en het AA dal liepen fanatieke wandelaars langs de gerestaureerde Kilsdonkse molen, wat leuke plaatjes opleverde.
Na de rust was te merken dat de diversen sportactiviteiten die dit weekend in het dorp plaatsvonden elkaar gebroederlijk doorkruiste.
Ton Lunenburg