Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wandelsport

090805-tlun-wandel4daagse_6.jpgNa een jaar van voorbereiding is het dan weer zover de Jeugd- en gezinsvierdaagse  NWB (Noord Wandelsport Bond) is weer van start gegaan. Een waar evenement voor het gehele gezin, wat begon als een avondvierdaagse werd uitgebreid tot een groot wandelspektakel.

 Willy van Daal uit Heeswijk, die samen met zijn gezin en aanhang de drijfveren zijn achter dit gebeuren zetten ziel en zaligheid  in om het tot een geheel te maken.

Een heel jaar wordt er over gesproken en voorbereid. Zelfs tijdens het boodschappen doen: "Dit zou leuk zijn voor onze thema avond over ridders en jonkvrouwen." Ja, als je met de van Daal's  omgaat, wordt je besmet met het wandelvirus. Gezelligheid is troef.

Geschiedenis van de 4daagse is 46 jaar geleden uit nood geboren, daar bij de Veghelse 4daagse geweigerd werd om wandelaars op te nemen die buitendorps waren gehuisvest, besloot de toenmalige organisators, waaronder Martien van Drunen, om een eigen wandelvierdaagse op te richten onder de naam WIOS wandelvierdaagse. Deze heeft dat voor 24 jaar georganiseerd waarna het werd overgenomen door Martina van Til, die ook het idee van de rolstoel 4 daagse ten uitvoering bracht en de naam veranderde in Jeugd- en Gezinsvierdaagse. Een 8 tal jaren later werd de scepter overgedragen aan de familie van Daal, die dat tot op heden met alle liefde en plezier, samen met vele vrijwilligers organiseren.

De komende dagen wordt er gewandeld in de afstanden 5-10-15 met ruim 200 deelnemers en 5 km voor rolstoelen. Uniek in de regio zullen er naar schatting een kleine 200 rolstoelen en begeleiders mee lopen. Alles staat in het teken van Ridders en jonkvrouwen.

  • Woensdagmiddag, voorstelling "Maranza" in de Kersouwe
  • Donderdagmiddag, picknick en spelletjes middag op het Abdij
  • Vrijdag, play-backmiddag en s'avonds spelavond (verkleed)
  • Zaterdag Defilé en bloemenhulde op plein 1969

 

Voor meer info op de site www.jeugdvierdaagse.nl

 

 

Ton Lunenburg