Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wandelsport

wandelaars_berg_2Zondag 27 december  
5, 10 en 20 km wandelen in Heesch, Nistelrode en Heeswijk-Dinter, ook met uw hond.

Ook zo’n behoefte om bij te komen van de decemberfeestmaand?
TRV-Bernheze organiseert voor u een knusse, natuurrijke winterwandeltocht in Bernheze op 27 december aanstaande, vanuit drie kernen.
In de 9e editie van de winterwandeltocht zijn wij er weer in geslaagd om voor u 10 mooie tochten uit te zetten.
Als hoofdsponsor is Brabants Dagblad al jaar en dag actief betrokken bij TRV-Bernheze. En Vobra diervoeders zorgt er als subsponsor ook dit jaar weer voor dat de honden niets tekort komen.

Zowel bij de pauze- als bij de startplaatsen staat er voor de trouwe viervoeters een Vobra-hondenvoerbuffet klaar.

Bij de Winterwandeltocht kan er gestart worden vanuit drie verschillende plaatsen; Hotel-Restaurant ‘De Leygraaf’, Meerstraat 45a in Heeswijk- Dinther, Eetcafé ’t Pumpke, Raadhuisplein 7 in Nistelrode of Eeterij ‘t Bomenpark’, Vorsselweg 3 in Heesch.

 Op alle genoemde startplaatsen is er een route van 5, 10 en 20 km. In de routes zijn knusse pauzepunten opgenomen waar men de inwendige mens kan verzorgen.
Deelname kost € 3,00 per persoon, inclusief gezonde versnapering en na afloop een presentje.

Op vertoon van een Brabants Dagblad lidmaatschapspas loopt elke 2e persoon gratis mee (maximaal 4 personen per pas). Bernheze “de groene, culturele, gastvrije gemeente” heeft een prachtige natuur met veel afwisselende landschappen.
De tien verschillende routes lopen door de mooiste van deze Bernheze landschappen zoals de Heeswijkse bossen, ‘de Stelt’, Arboretum en weidegebieden. Ook in de winter ziet het landschap er weer zeer verrassend uit.
Let op: De route is helemaal uitgeschreven en zal alleen op moeilijke punten verduidelijkt worden met pijlen. 
Samenwerking
In 2007 werd Jong Nederland HDL benaderd om een deel van de werkzaamheden voor de Winterwandeltocht uit handen te nemen van TRV-Bernheze. De samenwerking beviel zo goed dat de samenwerking steeds groter werd: de routes vanuit hotel restaurant ‘De Leygraaf’ zijn dit jaar gemaakt en staan onder leiding van Jong Nederland HDL. 

Nieuw in 2009
Een extra 10 km route is dit jaar uitgezet voor de liefhebbers van Geocaching. U krijgt een lijst met waypoints (coördinaten) die u invoert in uw eigen GPS of navigatiesysteem. Aan de hand van deze waypoints zoekt u de route, die wij voor u bedacht hebben.
Er wordt gestart bij Hotel Restaurant De Leygraaf in Heeswijk-Dinther. 
Juist op de dag na kerst is het gezond om wat aan beweging te doen, dus “doe mee met de TRV”.