Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wandelsport

TRV_bernhezeSpeciaal voor alle wandelaars wordt op 19 en 20 juni voor de zesde keer het “Rondje Bernheze” georganiseerd. De Vierdaagse van Nijmegen en Apeldoorn wandelen vereist de nodige trainingskilometers. Daarvoor is dit weekend met het Rondje Bernheze uitermate geschikt omdat het twéé dagen achtereen training is én vier weken voor de start van de Nijmeegse Vierdaagse. Je kunt voor dit Rondje Bernheze elektronisch inschrijven op de website tot 16 juni of op de start/finish plaats te Loosbroek.

 

Alle zes kernen van Bernheze worden weer bewandelend via mooie landelijke wegen en paden door de schitterende natuur van Bernheze, de groene, culturele, gastvrije gemeente, tussen de steden ‘s-Hertogenbosch, Oss en Uden/Veghel. Net als bij de Nijmeegse Vierdaagse zijn ook supporters, aanmoedigers en kijkers van wezenlijk belang voor de gezelligheid en van harte welkom om de wandelaars te ondersteunen. Kijk op www.TRV-Bernheze.nl voor de laatste informatie.

 

Start en routes voor wandelaars en Nordic walkers

Start is beide dagen te Loosbroek op het plein aan de Molenhoeven.  Net als bij de Vierdaagse van Nijmegen is er een 50km, 40km en 30km route. Voor minder getrainden zijn er routes van 5 en 15 kilometer.

Alle routes zijn uitgepijld en op beide dagen worden alle zes kernen van de gemeente Bernheze aangedaan.

 

Starttijden:

50 km van 5.00 tot 6.30

40 km van 6.30 tot 8.00

30 km van 8.00 tot 9.00

15 en 5 km van 9.00 tot 12.00 uur.

 

Deelname

Iedereen kan beide dagen deelnemen voor € 3,50 per dag waarvoor men een route en de stempelkaart ontvangt. Net als bij de Nijmeegse Vierdaagse worden de wandelaars beloond met hun deelname, als zij twee dagen hebben meegelopen, krijgen zij, een medaille. Wil men de medaille “Rondje Bernheze” kunnen ontvangen, dan zal men wel de vereiste afstand moeten hebben gelopen. Hiervoor geldt dezelfde tabel (zie www.TRV-Bernheze.nl) als bij de Nijmeegse Vierdaagse. Deelnemers die wensen te overnachten kunnen gebruikmaken van hotels en campings in Bernheze, zie hiervoor de website www.TRV-Bernheze.nl.

 

Pleinfeest mét WK-voetbal

Tijdens de intocht op zondag zal bij de finish vanaf 13.00 tot ± 20.00 uur het Pleinfeest door Blaaskapel De Raddreijers worden georganiseerd. Zo is er een terras en zijn er optredens van blaaskapellen voor volop vertier. De intocht wordt zo gezellig afgesloten voor wandelaars, familie, vrienden en omwonenden. Tevens worden de voetbalfans niet vergeten! Op het plein zal de mogelijkheid zijn om de WK-wedstrijden live te kijken op groot scherm.