Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wandelsport

20120903MTBOp zondag 9 september strijkt heel mountainbikend Nederland in Heeswijk neer om deel te nemen aan de laatste nationale MTB-wedstrijd van het seizoen. Dit betekent dat naast de huldiging van de winnaars ook voor iedere categorie die dag de eindstand van het algemeen klassement wordt opgemaakt! Om 9.15 uur zal het eerste startschot gelost worden, en om 15.00 uur zullen de Elite/Belofte renners en de Junioren als laatste van start gaan.

Het volledige programma zier er als volgt uit:

09:15

Funklasse Heren

10:45

Funklasse Jeugd (13-14 jr.)

10:48

Funklasse Jeugd (11-12 jr.)

10:51

Funklasse Jeugd (8-10 jr.)

11:45

Masters (30+)

11:50

Masters (40+)

13:20

Amateurs/Sportklasse

13:25

Nieuwelingen

13:27

Funklasse Vrouwen

13:27

Vrouwen

15:00

Elite-Mannen/Beloften

15:05

Junioren

Dankzij de volledige medewerking van de families Van Boxtel en Van Heugten kunnen de deelnemers weer rekenen op een afwisselend en zwaar parcours in de bossen rond de motorcrossbaan nabij Stanserhorn, waar de permenance is gesitueerd. Van Boxtel Grondwerken zorgt wederom voor een zware beproeving op hun eigen terrein door een pittige helling aan te leggen. Dit jaar zal het parcours iets korter zijn dan andere jaren, waardoor de toeschouwers vaker kunnen genieten van de doorkomsten van de deelnemers.

Ook dit jaar wordt in de ochtend het Nationaal Kampioenschap voor de KPN verreden. Zij starten 2 minuten (9.17 uur) na de Funklasse heren met hun eigen wedstrijd. De meeste wedstrijden op deze dag zijn voor licentiehouders, maar ook voor de niet licentiehouders zijn er mogelijkheden. Om 9.15 uur kunnen alle mannen (vanaf 15 jaar) zonder licentie aan de Funklasse mannen wedstrijd deelnemen. Deze wedstrijd duurt 60 minuten. Ook alle vrouwen zonder licentie kunnen gedurende 60 minuten aan de bak en wel om 12.37 uur in de categorie Funklasse vrouwen. Kinderen tussen de 8 en 14 jaar die een keer een wedstrijd willen rijden, kunnen dat bij de verschillende Funklasse jeugd wedstrijden, die in de ochtend worden verreden. In alle gevallen is het dragen van een valhelm verplicht en mag er alleen op een mountainbike gereden worden!

Al met al belooft het zondag 9 september een mooie sportieve dag te worden. De vrijwilligers staan klaar om alles in goede banen te leiden, en de voorinschrijvingen zien er veelbelovend uit. De aanwezigheid van toeschouwers maakt het pas echt compleet. Daarom nodigt de Stichting Wielerevenementen Bernheze u dan ook van harte uit om op zondag 9 september een kijkje te komen nemen, en de renners aan te moedigen. De toegang is gratis en voor de kinderen zijn er diverse speeltoestellen.

Zie ook www.wscbernheze.nl .