Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

130310 Flyer_WielerrondeZondag 17 maart is weer het jaarlijks terugkerende criterium dat verreden zal worden in en rond Heeswijk. Dit jaar wel op een vernieuwd parcours. De start en finish worden gesitueerd in de Lariestraat ter hoogte van Stal Dice, waarna de renners over de Fokkershoek, de Veldstraat en de Abdijstraat terug zullen keren naar de Lariestraat.

Rabo Dikke Banden Race
We beginnen de dag met een Rabo Dikke Banden Race voor de jeugd van 7 t/m 12 jaar.Wil je je eens een echte renner voelen of met je vriendjes van school een wedstrijdje fietsen om te kijken wie de sterkste is? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom op 17 maart naar Stal Dice in de Lariestraat om je in te schrijven. Om 10:30 uur gaat de wedstrijd van start!

Stal Dice als nieuwe start/ finish locatie
De wedstrijdrenners gaan vanaf 12:00 uur beginnen aan de rondes over het parkoers. De start en finish is dit jaar gesitueerd bij stal Dice aan de Lariestraat 23. Direct na de start draaien de diverse pelotons linksaf de Herpersteeg in om daarna direct scherp rechtsaf de Fokkershoek in te buigen. Via de Veldstraat gaat het vervolgens in vliegende vaart naar de Abdijstraat om dan weer terug te draaien de Lariestraat in richting de finish.

Lokale favorieten
De junioren met lokale favoriet Thomas Bosch zullen om 12:00 uur het spits afbijten met een koers over 70 km. Vervolgens komen vanaf 13:45 uur de Amateurs, met Roel van Gameren, in actie die 60 km lang hun rondes rijden en de dag wordt afgesloten met de Elite renners die om 15:30 uur vertrekken voor hun koers over 80 km.

Er zal weer een groot deelnemersveld aan de start staan, de renners komen zelfs vanuit de Randstad en het noorden van Overijssel naar Heeswijk toe! Het parkoers is bij de renners bekent en geliefd vanwege de minimale aanwezigheid van wegversmallers en drempels. Doordat de wind vaak een rol van betekenis speelt op de fokkershoek en de Veldstraat komen de sterkste renners vanzelf vooraan te fietsen waardoor er een levendig wedstrijd verloop ontstaat.

De organisatie kijkt uit naar deze dag en gaat er samen met de enthousiaste vrijwilligers en sponsoren een prachtig wielerevenement van maken! We nodigen u van harte uit een kijkje te komen nemen op zondag 17 maart as en de renners aan te moedigen.

Kijk voor meer informatie over de lokale renners, hun programma en uitslagen op onze vernieuwde website www.wscbernheze.nl