Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

2013-03-10 BikersThuiswedstrijd Bikers in Berlicum zeer succesvol Nadat vorige week de start van het mountainbikeseizoen 2013 had plaatsgevonden in Assen was zondag de tweede wedstrijd in Berlicum. Alle renners van Bikers hadden in Assen dusdanig goed gereden dat ze vandaag een goede startplaats hadden verdiend.

Bovendien zijn alle renners erop gebrand om een goed seizoen te rijden nadat het seizoen 2012 werd gekenmerkt door blessures. Helaas is het seizoen voor Carlo van Doorn, die dit jaar op de weg zou gaan koersen, slecht begonnen met een gebroken rug. Gelukkig verloopt zijn herstel voorspoedig.

Als eerste was Rick van den Hanenberg aan de beurt bij de masters 40+. Rick had een goede start en vond direct aansluiting bij de kopgroep. Met vier renners wisten zij weg te rijden van het peloton. Het tempo lag erg hoog. Uiteindelijk lag het tempo in de laatste rondes net iets te hoog. Zeker toen de uiteindelijke winnaar er nog een tandje bij schakelde betekende dit dat Rick moest lossen. Rick reed naar een knappe vierde plaats. Zelf ambieerde hij het podium wat hem nog niet geheel tevreden stemde.

Na Rick was het de beurt aan Eric van de Bogaard. Eric vertrok voortvarend en nam direct een kopstart bij de masters 30+. Helaas moest hij deze kopstart iets bekopen waardoor hij een aantal plaatsen moest toegeven. Na afloop gaf hij aan niet de benen van Assen te hebben, waar hij knap vierde werd. Uiteindelijk wist Eric zijn race goed in te delen en resulteerde dit in een mooie zesde plaats in een zeer sterk veld.

Tot slot verschenen Guus Smits bij de amateurs en Martijn van Doorn bij de nieuwelingen aan de start. Als eerste vertrokken de amateurs. Bij de start kwam Guus niet goed in zijn pedaal waardoor hij niet goed weg kwam. Gelukkig wist hij dit snel te corrigeren en kwam hij als vierde de bocht uit. Helaas kon hij de aansluiting met de drie koplopers net niet maken. Uiteindelijk vond het achterop rijdende groepje nog aansluiting bij Guus. In deze groep reed hij de wedstrijd uit en wist hij in de sprint knap beslag te leggen op de vierde plaats in de wedstrijd.

Martijn is eerstejaars nieuweling en laat zich direct goed zien. Nadat hij in Assen achtste werd wist hij vandaag elfde te worden. Hij had een goede startpositie en wist ook goed weg te komen met de start. Ondanks dat hij nog wat spierpijn had van de gymles wist hij zich goed te handhaven tussen de meestal, meer ervaren nieuwelingen, die bij hem reden. Dit seizoen zal hij ongetwijfeld veel ervaring op gaan doen en hopelijk nog meer mooie resultaten neerzetten.