Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

Dit paasweekend stond voor mountainbiketeam Bikers in het teken van de eerste topcompetitiewedstrijd in Nieuwkuijk. Een compliment voor de organisatie die het parcours steeds uitdagender weten te maken. Dit jaar met een serieuze rock section.

Op zondag mochten de amateur Guus Smits en de nieuweling Martijn van Doorn starten. Guus had pech met de start en ging uiteindelijk als ongeveer dertigste door de eerste bocht. Opnieuw kon hij beginnen aan een inhaalrace. Inhalen op dit parcours was erg lastig en koste dan ook veel energie. Nadat hij tot op 10 seconde de kopgroep wist te naderen ging helaas het kaarsje uit. Hij wist er nog een nette tiende plaats uit te slepen.

2013-04-01 GuusMartijn ging erg goed van start en vond snel zijn draai. Hij wist zich naar voren te rijden tot een mooie achtste plaats. Helaas ging het mis. Hij draaide vanaf het asfalt het gras op naar de verzorging toen zijn wiel hapte waardoor hij tegen de grond ging. De schade aan zien fiets was dermate dat hij de wedstrijd niet kon vervolgen. De verwondingen vielen mee en na afloop gaf hij aan een goed gevoel over te hebben gehouden aan de wedstrijd ondanks de val.

Op tweede paasdag was het de beurt aan de masters 30 en 40. Rick van den Hanenberg had op zaterdag deelgenomen aan de toerversie van de Ronde van Vlaanderen en had dan ook al de nodige kilometers in de benen. Dit was echter niet te merken, hij reed zeer sterk vanaf de zesde startrij naar voren en wist de kopgroep te naderen. Helaas kon hij net de aansluiting niet maken, maar wist hij wel knap vierde te worden.

Voor Erik van den Boogaard was dit zijn thuisronde, hij wilde dan ook graag presteren. Dit is zeker gelukt, hij wist namelijk  naar een mooie derde plaats te rijden. Erik ging direct goed van start en wist vrij snel de derde plaats te bemachtigen. De nummers 1 en 2 waren aan het begin van de wedstrijd direct weg gereden en Erik kon hier geen aansluiting bij vinden. Hij wist zijn derde plaats echter snel te consolideren en bouwde gedurende de wedstrijd een mooie voorsprong op, op de nummer 4. Zelf een val op de rock section kon hem niet weerhouden van deze mooie derde positie.