Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

130407-bikersNorgOpnieuw een dubbel weekend mountainbiken voor het team Bikers uit Heeswijk Dinther. Dit weekend stond de wedstrijd in Norg, een enkele reis van twee uur, op het programma. Het weer was de renners gunstig gezind en het beloofde dan ook een mooi weekend te worden.

Op zaterdag zijn Martijn van Doorn en Guus Smits gestart. Als eerste ging Martijn van start. Door zijn val van vorige week moest hij ver van achteren starten. Op het eerste lange stuk was er nog een valpartij voor Martijn waardoor de eerste jongens gevlogen waren. Toch reed Martijn een erg sterke race en wist hij zich snel te melden voor de tiende plaats. Samen met een andere renner streed hij gedurende de wedstrijd van een uur voor deze plaats. Door een sterke sprint wist hij uiteindelijk knap tiende te worden.

Guus Smits verscheen aan de start bij de amateurs en was gebrand op een goed eindresultaat. Na een halve ronde wist hij al een gaatje met de grote kopgroep van tien man te slaan. Echter op deze lastige ronde kon hij het gaatje niet verder uitbouwen en liet hij de achtervolgers terugkomen. Desalniettemin reed hij steeds zeer alert. Uiteindelijk wist hij in de laatste ronde samen met Tom Hoekman weg te rijden van de groep en reden zij de andere renners snel ver uit het wiel. In de sprint was Tom helaas net iets sneller dan Guus. Guus werd mooi tweede.

Op zondagmiddag was het de beurt aan de masters Rick van den Hanenberg en Eric van den Boogaard. Eric wist naar een vierde plaats te rijden. Hij zat vanaf de start in een kopgroep van vijf renners. In de groep werd hard geknokt voor iedere plaats. Kort voor de finish was er nog een valpartij waar Eric achterzat. De eerste drie renners waren er vandoor, waardoor Eric net buiten het podium viel en vierde werd.

Ook Rick wist naar het podium te rijden in Norg. Met de start nam hij direct de koppositie in. Halfweg de eerste ronde moest hij zich wat terug laten zakken. Hij zakte wat te ver terug naar zijn zin waardoor hij enkele renners heeft moeten inhalen in de tweede ronde. In deze ronde ontstond een kopgroep van vier renners, waaronder Rick, die tot de laatste ronde bij elkaar zijn gebleven. Door een klein oponthoud brak de groep en waren de eerste twee renners niet meer bij te halen voor Rick. Op tien meter van de winnaar kwam hij als derde over de finish. Een heel mooi resultaat in een sterk veld.