Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

130512 Martijn_2013Dit weekend reden de renners van team Bikers de volgende topcompetitie wedstrijd op de mountainbike in Apeldoorn. Een zeer mooie ronde waar alle elementen van het mountainbiken in zitten. Technische stroken, klimmetjes en vals plat. Het was een wedstrijd over twee dagen verdeeld.

Op zaterdag reden de masters I en II en de amateurs. Op zondag was het ondermeer de beurt aan de nieuwelingen.

Als eerste verscheen Eric van den Boogaard aan de start. Het was helaas niet zijn dag. In de stromende regen werd de wedstrijd van de masters I verreden, wat ervoor zorgde dat de kou bij veel renners op het lijf sloeg. Eric kwam daarnaast nog vervelend ten val en kon zijn ritme niet vinden. Hij moest dan ook steeds meer plaatsjes laten gaan en moest uiteindelijk genoegen nemen met een dertiende plaats.

Het weer werd wat beter en de masters II verschenen aan de start. Rick van den Hanenberg had een zeer goede start, maar merkte al snel dat hij explosiviteit te kort kwam. In een zeer sterk veld wist Rick toch nog snel beslag te leggen op de vierde plaats. Deze plaats kwam gedurende de wedstrijd niet meer in gevaar en Rick nam dan ook geen onnodige risico’s. Na de wedstrijd was Rick ondanks een eigenlijk zure vierde plaats, tevreden met het gevoel dat hij aan de wedstrijd overhield.

Aan het einde van de dag was het de beurt aan de amateur Guus Smits. Ook hij nam een goede start en ging als derde het veld in. Guus had een rustweek achter de rug waardoor hij slappe benen had. Hij moest dan ook snel de nodige renners voorbij laten en kwam uiteindelijk uit rond de twintigste plek. Hier trof hij een goed maatje die hem op sleeptouw nam. Uiteindelijke wisten ze samen de top 10 te naderen. Guus moest genoegen nemen met een elfde plaats.

Op zondag moest Martijn van Doorn vroeg uit bed om, om 10 uur aan de start te verschijnen bij de nieuwelingen. Helaas zat het weer hem ook niet mee. Martijn is zo lang mogelijk in de auto blijven zitten. Op het allerlaatste moment is hij nog een rondje gaan verkennen. Martijn is goed van start gegaan. Hij moest van achter komen en na de start lag hij al vijftiende. Gedurende de wedstrijd schoof hij langzaam verder op naar een uiteindelijke tiende plaats.