Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

20130605MTBMeervoudig nederlands, wereld en olympisch kampioen Marianne Vos aan het vertrek!

Afgelopen zondag heeft in de bossen en de crossbaan rond Café Restaurant Stanserhorn de MTB cup Heeswijk plaatsgevonden. Onder, voor renners gunstige weersomstandigheden, hebben gedurende de dag de verschillende categorieën hun wedstrijd gereden.

De super compacte ronde, over de door van Boxtel prachtig aangelegde de bult, en de singletracks op het terrein van familie van Heugten worden jaar op jaar door de renners enorm gewaardeerd. Het werd afwisselend, technisch en zwaar genoemd.

Net als de afgelopen jaren werd het spits afgebeten door de fun mannen. Na 60 minuten wedstrijd hoorden ze de bel voor de laatste ronde. Uiteindelijk kwam Danny van Zoggel (Den Dungen) als eerste over de meet na vrijwel de gehele wedstrijd solo op kop te hebben. Chris van Breugel (Wijbosch) en Wietse Willemse (Tilburg) maakten het podium compleet.

Ook voor de jeugd was er deze dag ruimschoots tijd ingeruimd. Op de ingekorte ronde werd door de drie leeftijdscategorieën gestreden om de glimmende bokalen. De jongsten (8-10) reden 2 rondes, de jeugd van 11-12 jaar reed 3 rondes en ook de oudsten (13-14) kregen 3 rondes voor hun kiezen.

Carl Pelders uit Heeswijk Dinther kwam als eerste over de streep gevolgd door Jelmer Bassa uit Arkel.  Corne Jansen (Lelystad), Dieke van Wilgen (Arkel) en Luc van Empel (St. Michielsgestel) werden 1 t/m 3 bij de middelste categorie. Bij de oudste categorie stonden Berlicumse renner Stan Hanegraaf, Joëlle Jonker (Ermelo) en Anouk Pelsinger op het podium.

Vervolgens brak het geweld van de Masters 30+ en 40+ los. In dit traditie getrouw grote peloton werd weer fanatiek om de prijzen gestreden. In een langgerekt lint vlogen de renners het terrein van Van Boxtel op om onder aanvoering van Eric van den Boogaard,een renner van team Bikers, over de zandduin heen het bos in te duiken. Nadat de eerste stofwolken opgetrokken waren bleek Maikel Govaarts zich afgescheiden te hebben van zijn belagers om zo onbedreigd op de hoogste podiumplek af te koersen. De achtervolgende groep werd vervolgens ook uit elkaar gereden. Sjonnie de Vries en Freek de Jong bleken daarvan de sterksten te zijn. Zij kwamen dan ook terecht op de plaatsen 2 en 3.

Bij de 40+ categorie werd eveneens serieus om de podiumplekken gestreden door Micha de Vries, die dit jaar voor het 25e jaar wedstrijden op de mountainbike rijd!, en Team Bikers renner Rick van den Hanenberg. Lang reden ze kop over kop maar uiteindelijk wist De Vries te ontsnappen om vervolgens solo naar de finish te rijden. Rick kwam als derde over de streep . Marcel Scheffer, die zijn eigen tempo reed, bleek in de laatste rondes toch bij Rick terug te kunnen komen om zo de tweede plaats in de wedstrijd op te kunnen eisen.

Aan het begin van de middag was het de beurt aan de Elite Vrouwen, Amateurs en Nieuwelingen. Vlak na elkaar werden ze weggeschoten. Vooral het vrouwenveld was behoorlijk sterk. Met deelnemers als Marianne Vos, Reza Hormes-Ravestein, Marlo Koevoet en Annemarie Worst. Zoals verwacht reed Marianne Vos al in de eerste ronde weg van het peloton om vervolgens aan een lange en indrukwekkende solo te beginnen, met als doel de na haar gestarte amateurs voor te blijven. Dit lukte uiteindelijk ook. Vos, die deze wedstrijd als training reed, is zo strek dat de amateurs na afloop ook moesten toegeven dat ze ze waarschijnlik niet bij hadden kunnen houden. Achter dit geweld reed Reza Hormes-Ravestein onbedreigt naar de tweede plek. De strijd om de derde plaats ging lang tussen Marlo Koevoet en Annemarie Worst. Uiteindelijk wist Marlo een gaatje te slaan en zo de derde plaats op te eisen.

Bij de Amateurs werd al snel een kopgroep gevormd van een 5-tal renners waaronder Team Bikers Renner Guus Smits. Na een lange jacht op Marianne Vos bleef er een 4-tal renners over waarvan de podiumplekken werden opgeëist door Gijs Derksen, Peter Branderhorst en Guus Smits. Bij de Nieuwlingen werden deze plekken verdeeld onder Berlicumse renner Bart Pennings, Randy de Beus en Erik Boer.

Als laatste van deze lange en zonnige wielerdag was de wedstrijd van de junioren en Elite mannen. Ook zij zijn samen van start gegaan. De Junioren voor 75 minuten en de Elite mannen mochten gedurende 105 minuten alles geven. Bij de Elite mannen wedstrijd was al snel duidelijk dat Liwald Doornbos een hoofdrol zou gaan spelen. Hij reed lange tijd in de kopgroep maar wist halverwege weg te rijden om zo solo aan te komen. De achtervolgers moesten op het bochtige parcours slim positie kiezen om zo de podiumplekken op te kunnen eisen. Onno Reijnhout en Marcel Lommers deden dit het best en werden zo respectievelijk tweede en derde. Bij de junioren reed Raymond van de Kruisweg naar de eerste plaats gevolgd door Jurrien Pelsinger en Pim van de Swaluw.

De organisatie kijkt terug op een enorm leuke en sportieve dag en wil Stanserhorn en de Van Boxtel Groep hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van hun terreinen. Voor meer uitslagen, foto’s en achtergrond informatie kunt u ook terecht op wscbernheze.nl of op facebook: wscbernheze.