Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

2014-03-16 Ronde van HeeswijkAfgelopen zondag heeft weer het Heeswijkse wieler criterium plaatsgevonden.
Bij de permanence Stal Dice was het de hele dag een drukte van belang.
Onder voor zowel renners als toeschouwers redelijk gunstige

weersomstandigheden, hebben gedurende de dag de verschillende categorieën hun wedstrijden gereden.

Om 11:00 uur begon de eerste wedstrijden. Onder luide aanmoediging van het publiek vertrok de lokale jeugd voor hun Rabo Dikke Banden Race. Vol enthousiasme fietsten ze de longen uit hun lijf om te proberen hun vriendjes en vriendinnetjes te snel af te zijn.

De uitslag:

7-8 jarigen: 1e  Gijs Boeijen, Heeswijk-Dinther; 2e Lars van Oorschot, Heeswijk-Dinter; 3e Tjeu van den Berg, Heeswijk-Dinther.

9-10 jarigen: 1e Ivo Pelders, Heeswijk-Dinther; 2e Thijs Bekkers, Heeswijk-Dinther; 3e Hein Verhallen, Heeswijk-Dinther.

11-12 jarigen: 1e Merel van Oorschot; 2e Carl Pelders, Heeswijk-Dinther; 3e Tijn Roefs, Heeswijk-Dinther.

Om 12:00 uur vertrokken de junioren voor hun koers over 70 km met in het peloton de lokale renner Thomas Bosch (Loosbroek). De koers werd hard gemaakt, er waren een aantal kopgroepjes, maar het peloton kwam uiteindelijk toch weer bij elkaar. Lokale renner en eerste jaars junior Thomas Bosch reed attent mee van voren. Diep in de finale lukte het een zestal renners toch om weg te blijven uit de greep van het verbrokkelde peloton en zo kwam uiteindelijk Arjan Arentsen uit Harderwijk als eerste met ruime voorsprong over de finish. Thomas Bosch (Loosbroek) en Jordi van Loon (Lage Zwaluwe) completeerden het podium.

Het grote peloton met bijna 130 amateurs vertrok vervolgens voor hun wedstrijdrondes gedurende 60 km. Ook hier een lokale renner aan het vertrek, namelijk Tom Reijnart (Heeswijk-Dinther) Al snel bleek dat deze wedstrijd, voor veel renners één de eerste van het seizoen, misschien iets te vroeg kwam en werden de verschillen duidelijk zichtbaar. Er waren verschillende kopgroepen in diverse samenstellingen. In de laatste ronde maakte een klein groepje achtervolgers de aansluiting met de koplopers en werd er om de prijzen gesprint. Harm Bronkhorst (Voorhout) won de sprint ruim voor Pascal Schoots (Tiel) en Dennis van Iersel (Berkel-Enschot) maakte het podium comleet. Zij mochten de bloemen ophalen bij ronde miss Marlou.

Klapstuk van de dag was de wedstrijd van de elite mannen. Er stonden ook hier een kleine 130 man aan het vertrek! Vanuit het hele land, en zelfs uit Duitsland, zijn ze naar Heeswijk-Dinther gekomen. AL na een paar ronden ontstond er een kopgroepje van 4 man. Het peloton heeft ze nooit meer terug gezien en dus mochten zij na 80 km koers sprinten voor de podiumplaatsen. De uitslag: 1e Mitchell Huenders  (Zeist), 2e Tjarco Cuppens (Landgraaf) en 3e Bram de Kort (Dongen).

De organisatie en de stichting wielerevenementen Bernheze kijken terug op een mooie dag en danken alle sponsoren en vrijwilligers voor de hulp waarmee dit wielerspektakel mogelijk gemaakt is.

2014-03-16 Ronde van Heeswijk 2Voor de volledige uitslagen, foto’s en andere uitslagen van de renners die ondersteund worden, kijk op www.wscbernheze.nl.