Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

2014-04-27 BikersGuus Smits werd na een mooie derde plaats vorige week in Nieuwkuijk vandaag voor de eerste keer, dit nog jonge seizoen, eerste in een sterk amateurveld! Met zijn rood-wit-blauwe trui stond hij op de hoogste tree van het

podium. Vooraf gaf hij aan van plan te zijn in de derde ronde weg te rijden. Dit plan werd perfect door Guus ten uitvoer gebracht. Na bij de start direct veel renners in te hebben gehaald sloot hij aan bij de kopgroep. De daaropvolgende ronde heeft hij een korte periode van herstel gepakt waarna hij de derde ronde solo weg is gereden. De achtervolgers hebben hem niet meer terug gezien tot aan de finish.

Bij de masters 40 verscheen Rick van den Hanenberg aan de start. Hij kende een zeer sterke seizoensopening en heeft nu een wat rustigere trainingsperiode ingelast wat dan ook terug te zien is in zijn resultaten. Rick reed een zware wedstrijd en moest vechten voor ieder plekje. Het wilde maar niet soepel lopen. Desalniettemin wist hij knap stand te houden en werd hij uiteindelijk keurig vijfde. Rick baalde dat de benen niet meewerkte, maar kende de verklaring hiervoor.

Martijn van Doorn moest helaas achteraan starten omdat hij te lang bezig was met de verkenning van het parcours. Hierdoor werd zijn wedstrijd een ware inhaalrace. Van de 52 finishers wist hij uiteindelijk naar een achtste plaats te rijden. Helaas wist hij door zijn slechte startpositie en de daardoor geleverde inspanning, niet meer de oversteek te maken naar een groepje verder van voren. Uiteindelijk reed hij net voor de finish weg van zijn groepje naar de achtste plaats.

Tot slot startte Eric van den Bogaard met veel ambitie om eens afscheid te nemen van zijn vaste vierde plek. Na de start wist hij direct de aansluiting te houden met de kop. Wanneer de uiteindelijke winnaar Maikel Govaarts het tempo opvoert is dit helaas te veel voor Eric. Hij moet dan ook laten lopen. De kopgroep wordt door deze versnelling uit elkaar gereden waardoor Eric uiteindelijk opnieuw genoegen moet nemen met de vierde plaats. Een constante prestatie die Eric graag eens om zou willen buigen richting het podium.