Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

Bikers

Vandaag stond een nieuwe wedstrijd op het programma voor mountainbiketeam Bikers. De renners reden ver Limburg in voor de wedstrijd in Sittard. Het was een zeer mooi en technisch parcours. Echt mountainbiken. Alleen Eric van den Boogaard verscheen niet aan de start door een blessure.

Vroeg in de ochtend was het de beurt aan Rick van den Hanenberg om zijn stuurkunsten te tonen. Het parcours was nog erg nat toen Rick moest starten door de regen die de afgelopen dagen  was gevallen. Hierdoor was het toch al technische parcours nog lastiger. Uiteindelijk wist hij na een te korte wedstrijd toch nog beslag te leggen op zijn vaste vijfde plek van de laatste wedstrijden. Hij baalde hier enigszins van, omdat hij nog uitzicht had op de vierde plek.

Bij de amateurs had Guus Smits een zware dag. Hij kwam niet lekker in zijn ritme waardoor hij direct de sterke kop van de wedstrijd moest laten rijden. Helaas kon hij zich gedurende de wedstrijd niet herpakken, op een parcours wat hem eigenlijk op het lijf geschreven is. Guus kon zich nog net handhaven in de top tien met een achtste plaats. Na afloop gaf hij aan, dat de benen vandaag niet wilde meewerken.

Tot slot was het de beurt aan Martijn van Doorn bij de nieuwelingen. Hij had een goede start bergop. Doordat het erg glad was moest er gedurende de wedstrijd ook veel worden gelopen. Dit ging Martijn niet zo goed af. Hij verloor hierbij veel tijd en kwam niet lekker in zijn wedstrijdritme. Opnieuw was de wedstrijd vrij kort, waardoor aan het einde niet veel plaatsen meer werden goedgemaakt. Martijn finishte als negende.

Over twee weken zal het Nederlands Kampioenschap verreden worden in Noorbeek nadat volgende week de wedstrijd in Landgraaf zal worden gereden.