Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

2014-07-06 BikersDeze laatste test speelde zich af rondom Snowworld in Landgraaf, op een lastig parcours met voor Nederlandse begrippen veel hoogtemeters.

Voor de laatste keer mocht hij dit seizoen starten in zijn kampioenstrui

om hem hopelijk volgende week voor nog een seizoen te prolongeren in Noorbeek. Guus Smits was er dan ook op gebrand om de trui nog één keer te showen bij de amateurs. Na een voortvarende kopstart moest hij even iets gas terug nemen, maar uiteindelijk wist hij samen met Dennis Ebert en Mattijn Motshagen weg te rijden. Na mate de wedstrijd vorderde voelde Guus zich steeds werker worden waardoor eerst Dennis moest lossen en halverwege de laatste ronde moest ook Mattijn hem laten rijden. Guus reed solo naar de finish!

Daarna was het de beurt aan Rick van den Hanenberg. Hij had een matige start en moest direct wat goedmaken. Uiteindelijk neemt hij gedurende de wedstrijd een vierde plaats in. Deze weet hij bijna de hele wedstrijd te behouden. Helaas moet hij op het laatst nog één renner laten passeren, waarna hij als vijfde kan finishen. Rick heeft een goed gevoel aan de wedstrijd over gehouden, omdat hij nog een zware trainingsweek heeft afgerond. Nu kan hij nog de nodige rust pakken en toe gaan leven naar het NK.

Bij de nieuwelingen kreeg Martijn van Doorn de nodige tegenslagen te verwerken. Hij reed een redelijk goede start, alleen moest door een valpartij al snel lossen. Hierdoor begon hij aan een inhaalslag. Helaas mocht ook dit niet baten want hij reed in de laatste ronde lek. Door zijn lekke band verloor hij veel plaatsen en werd hij uiteindelijk 34ste. Ondanks een tegenvallend resultaat bestaat er goede hoop op een mooie prestatie volgende week.

Als laatste was het de beurt aan Eric van den Boogaard. Hij hoopte zijn blessureleed achter zich te kunnen laten en nog een laatste goede wedstrijd te rijden, in zijn voorbereiding op het kampioenschap. Dit is hem gelukt want hij werd knap vierde, achter twee Belgen en Sjonnie de Vries. Dat is een bijzonder goede prestatie op het lastige, maar vooral zware parcours bij Snowworld te Landgraaf. Een veelbelovende prestatie richting het NK.