Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

2014-07-13 MoutainbikeHet was dit weekend er op of er onder voor het mountainbiketeam Bikers uit Heeswijk Dinther op het NK mountainbike in het heuvelachtige Noorbeek in Limburg. Bij de amateurs was het aan Guus Smits om zijn titel te prolongeren. De andere drie renners waren uiteraard ook gebrand op een plek op het erepodium.

Zaterdagochtend om 10.00 uur wat het als eerste de beurt aan Eric van den Boogaard. Na zijn goede resultaat vorige week in Landgraaf waren zijn verwachtingen hoog gespannen. Helaas bleek hij deze benen niet mee genomen te hebben. Zoals hij zelf zei ‘ik had vandaag frikadellenbenen’. Direct in de eerste ronde was hij achter een tak blijven hangen en vanaf dat moment liep het niet lekker meer. Hij verloor direct de aansluiting maar bleef desondanks doorzetten. Dit resulteerde nog in een achtste plaats. Meer zat er vandaag helaas niet in.

Na Eric was het direct de beurt aan Rick van den Hanenberg. Ook Rick reed een hele zware wedstrijd. Het was een lastig en door de vele regen, een erg glad parcours. Geen parcours waar Rick zijn vermogen goed op kwijt kan. Het wedstrijdverloop viel hem dan ook erg tegen. De sterke kop was direct gevlogen en Rick zakte steeds verder door het veld heen. Ook zijn moraal zakte steeds verder weg, desalniettemin reed hij de wedstrijd uit naar een twaalfde plaats.

Op zaterdag was het Martijn van Doorn die de dag afsloot voor het team. De start bergop verteerde Martijn goed en hij was direct met de voorste jongens mee weg. Na een halve ronde kwam hij op de verzorging op een keurige vierde plek door. Het verschil werd echter snel gemaakt waardoor de podiumplaatsen verdeeld waren. Achter deze renners reed Martijn wel een zeer sterke wedstrijd en leek hij gedurende de wedstrijd steeds sterker te worden. Als de wedstrijd nog wat langer had geduurd had hij wellicht nog wat plaatsen kunnen pakken maar uiteindelijk werd hij keurig vijfde!

Tot slot was het op zondag de buurt aan titelverdediger Guus Smits. Helaas werd het ook voor hem een zwaarbevochten wedstrijd. Ondanks dat hij zich erg goed voelde kwam het er niet uit op het zware parcours. Het werd een ware strijd tegen zichzelf en de druk van de kampioenstrui. Al snel moest hij dan ook de kop laten lopen, waarna hij lang op de vierde plek heeft gereden. Tot overmaat van ramp kreeg hij ook nog te maken met technische mankementen aan zijn fiets waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een teleurstellende zesde plaats.