Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

BikersDit jaar een besloten de teamleden in januari al dat ze voor een bijzondere seizoensafsluiting wilden gaan. Er werd gekozen om mee te doen aan de Gulbergen 24. Een mountainbikewedstrijd over 24 uur in teamverband. Speciaal voor deze gelegenheid vroeg het huidige team ook oud renner Patrick Vissers om deel te nemen. Met vijf renners is het team aan de start verschenen.

De startronde werd gereden door Guus Smits. Waarbij hij direct vanuit het tweede startvak de aansluiting zocht in de top twintig. Na de eerste startlus en de volledig ronde van 8 km over het dak van Brabant, de Gulberg, bevond het team zich direct bij de eerste tien renners. Het team had besloten om in daglicht na iedere ronde te wisselen, waarna het achtereenvolgens de beurt was aan Martijn van Doorn, Rick van den Hanenberg en Patrick Vissers. Eric van den Boogaard sloot enkele uren later pas aan om (succesvol) zijn derde plaats te verdedigen in het topcompetitieklassement.

Na deze eerste ronde van wisselen had het team meteen de leiding te pakken in het klassement. Kort daarop volgend kwam het team SBJ, welke nog lang kort reed op team Bikers. Echter naar mate de dag vorderde wist het team tegen de avond de voorsprong uit te bouwen tot ruim 6 minuten.

Langzaamaan viel de schemering over het parcours en werd de verlichting op de fietsen gemonteerd. Een geweldig spektakel om de renners over het verlichte parcours door het donker te zien manoeuvreren. Gedurende de nacht zouden de renners per persoon twee rondes voor hun rekening nemen zodat de overige teamleden de gelegenheid kregen om hun rust te pakken. Richting de ochtend brak het de renners op om de beklimmingen twee keer achter elkaar te volbrengen en schakelden ze terug op één ronde per persoon.

Het team bleef gelukkig bespaard van pech en wist de voorsprong uit te bouwen tot ruim anderhalve ronde. Na 81 rondes finishte team Bikers als eerste! Wat een prachtig resultaat en een ongelofelijk mooie seizoensafsluiting. Moe maar voldaan keerde iedereen huiswaarts.