Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

2015-03-15 Ronde van Heeswijk

Afgelopen zondag heeft weer het Heeswijkse wieler criterium plaatsgevonden.

Bij de permanence Stal Dice was het de hele dag een drukte van belang.

Onder relatief koude weersomstandigheden, hebben gedurende de dag de verschillende categorieën hun wedstrijden gereden.

Om 11:00 uur begon de eerste wedstrijden. Onder luide aanmoediging van het publiek vertrok de lokale jeugd voor hun Rabo Dikke Banden Race. Vol enthousiasme fietsten ze de longen uit hun lijf om te proberen hun vriendjes en vriendinnetjes te snel af te zijn.

De uitslag:

7-8 jarigen: 1e Tim vd Wijst, Heeswijk-Dinther; 2e Sven Pennings, Veghel; 3e Maud van Berloo, Heeswijk-Dinther.

9-10 jarigen: 1e Finn Hoefmans, Alphen; 2e Jorit Ruys, Heeswijk-Dinther; 3e Thijs Bekkers, Heeswijk-Dinther.

11-12 jarigen: 1e Pem Hoefmans, Alphen.

 Om 12:

00 uur vertrokken de 67 nieuwelingen voor hun koers over 42 km. De koers werd, mede door de gure wind als snel hard gemaakt en een groot aantal renners haalde de finish dan ook niet. Er waren diverse ontsnappingen en een aantal serieuze kopgroepjes, maar het peloton kwam uiteindelijk toch weer bij elkaar. In de laatste rondes lukte het uiteindelijk een tweetal renners toch om weg te rijden. De sprint tussen deze twee coureurs werd beslecht in het voordeel van Jelle Bootsveld uit Heino. Robin Blummel werd

met een wiellengte verslagen en eindigde als 2e. De sprint van het peloton werd gewonnen door Luca Vreeswijk uit Someren. Lokale renner Marten Hanegraaf kwam als 22e over de finish.

 

Het grote peloton met 115 amateurs vertrok vervolgens voor hun wedstrijdrondes over 60 km. In dit peloton stond een lokale renner aan het vertrek, namelijk Tom Reijnart uit Heeswijk-Dinther. Al snel bleek dat deze wedstrijd, voor veel renners één de eerste van het seizoen, misschien iets te vroeg kwam en werden de verschillen duidelijk zichtbaar. Er waren verschillende kopgroepen in diverse samenstellingen en een grote groep uitvallers doordat ze gedubbeld werden. In de laatste ronde reed Stefan Laurijssen (Roosendaal) weg uit een klein kopgroepje en kwam solo over de meet. In de darop volgende sprint was vervolgens Elmar van Hoorn (Rotterdam) de snelste, gevolgd door Robbert Schaap (Voorburg). Zij mochten de bloemen ophalen bij ronde miss Marlou.

 

Slotstuk van de dag was de wedstrijd van de elite mannen. Er stonden hier een dikke 100 man aan het vertrek! Vanuit het hele land, en zelfs uit Duitsland, zijn ze naar Heeswijk-Dinther gekomen. Al na een paar ronden ontstond er een kopgroepje van 8 man. Het peloton heeft ze nooit meer terug gezien en dus mochten zij na 80 km koers sprinten voor de podiumplaatsen. Met een ultieme krachtsinspanning wisten Marco Brus en Bram de Kort nog te ontsnappen uit de kopgroep. Met z’n tweeen gingen ze eindsprint aan die Marco in zijn voordeel besliste. De uitslag: 1e Marco Brus (Schijndel), 2e Bram de Kort (Dongen) en 3e Maikel Bos (Oldebroek).

 De organisatie en de stichting wielerevenementen Bernheze kijken terug op een mooie dag en danken alle sponsoren en vrijwilligers voor de hulp waarmee dit wielerspektakel mogelijk gemaakt is.

 Voor de volledige uitslagen, foto’s en andere uitslagen van de renners die ondersteund worden, kijk op www.wscbernheze.nl .