Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

110313_Bikers_Podium_BerlicumDe kop is er af, zondag werd de eerste wedstrijd in Berlicum in de nieuwe samenstelling gereden door Bikers Heeswijk.

 

Als eerste verscheen Rick van den Hanenberg aan de start bij de masters 30+. Na een mindere start, rond de vijftiende plaats, reed hij direct in de eerste ronde naar de koppositie. Deze wist hij de rest van de wedstrijd te behouden en zelfs uit te bouwen tot een indrukwekkende voorsprong van 1,5 minuut aan de finish. Een mooie eerste zege voor thuispubliek!

Bij de amateurs verscheen nieuwkomer Peter van den Heuvel aan de start, die ook zijn debuut op de mountainbike maakte. Na een redelijke start, waarbij hij van achteren moest komen, vond hij zijn ritme. Dit resulteerde uiteindelijk in een 28ste plaats. Na afloop lichtte hij toe ‘ik heb lekker gefietst, maar moet nog erg wennen aan de mountainbike. Hoop het seizoen in een stijgende lijn voort te kunnen zetten’.

Tot slot kwamen Carlo van Doorn (junioren) en Guus Smits (Elite mannen) aan de start. Carlo van Doorn, ook nieuw binnen het team, reed een goede wedstrijd. Hij had een erg goede start, maar moest daarna een paar plaatsjes toegeven. Desalniettemin was hij tevreden met zijn 20ste plaats op een naar eigen zeggen mooi, snel rondje.

Guus Smits ging voortvarend van start en wist daarbij aansluiting te vinden bij de voorste renners. Helaas speelde zijn rugblessure hem parten waardoor hij langzaam door het veld terugzakte. Ondanks deze blessure kan hij terug kijken op een goed eerste gedeelte van de wedstrijd. Deze ervaring wil hij meenemen en verder uitbouwen gedurende de rest van het seizoen.

Naast de teamleden reden ook gastrenners Patrick Vissers en Daan van Rooij. Patrick, die zich meer op de lange afstand wil gaan richten, was op de fiets naar de wedstrijd gekomen en reed daarna in een sterk bezet veld bij de masters 2 naar een 38ste plaats. Daan van Rooij maakte ook zijn opwachting bij de amateurs en reed daar een mooie, vlakke race om netjes in de middenmoot te eindigen.