Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

110327_Bikers_carloZondag 27 maart 2011 is door team Bikers de eerste  van vier Bergraces gereden. Rick van den Hanenberg startte in de categorie 150 minuten. De andere drie renners kwamen uit in de 75 minuten.Alle renners moesten ver van achteren komen met de start

. Na een zeer goede start kon Rick van den Hanenberg snel aanpikken bij de voorste renners. Helaas ging het in de tweede ronde mis, door een stuurfout kwam hij op een flauwe klim ongelukkig ten val. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek zijn sleutelbeen gebroken te zijn. Wij hopen op een spoedig herstel.

In de 75 minuten verschenen de overige drie renners aan de start. Ook Guus Smits had een goede start en kon snel plaatsen opschuiven. In de tweede ronde wist hij de aansluiting te vinden met de tweede groep in de wedstrijd. Hier wist hij zijn rust te pakken, helaas kon hij niet meer de sprong naar de eerste groep maken en was hij tevreden met een 10de plaats. Zijn rug had de wedstrijd goed doorstaan.

Peter van den Heuvel wist naar een mooie 29ste plaats te rijden. Hij ging rustig van start en wist gedurende de wedstrijd steeds verder op te schuiven. Deze nieuwkomer binnen het mountainbiken liet hiermee al een mooie progressie zien ten opzichte van de openingswedstrijd in Berlicum. Hij had zichzelf moe gestreden en was terecht tevreden met zijn resultaat.

Tot slot kwam ook junior Carlo van Doorn van start tijdens de 75 minuten. Hij eindigde in het eindklassement op een 72ste plaats, maar bij de jongens onder de 20 jaar reed hij naar een 14de plaats. Het warme weer en daardoor het stof speelde hem parten tijdens deze wedstrijd. Na wat ziekjes te zijn geweest de afgelopen week, reed hij desalniettemin naar een mooie eindpositie.

De gastrenners Patrick Vissers en Daan van Rooij verschenen vandaag niet aan de start.

Suzan Nelissen