Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

110509_Carlo_NieuwkuijkZondag werd de tweede topcompetitie wedstrijd van het seizoen verreden te Havelte in de provincie Drenthe. Guus Smits verscheen niet aan de start door ziekte wel werd er gestreden door de andere drie renners van team Bikers.

Na zijn ongelukkige val in Wageningen, waarbij hij zijn sleutelbeen brak, verscheen Rick van den Hanenberg vandaag weer aan de start. Hij hoopte natuurlijk op een mooie uitslag. Iedereen was benieuwd waar hij op dit moment zou staan ten opzichte van zijn concurrenten. Omdat hij een aantal wedstrijden gemist had moest hij wat verder van achter starten en besloot dan ook iets rustiger van start te gaan. Snel vond hij zijn ritme en wist naar de groep te rijden die streed voor de zevende positie.  Verrassend, wist Rick beslag te leggen op deze zevende plaats, een super goed resultaat!
Bij de junioren verscheen Carlo van Doorn aan de start. Opnieuw wist hij indruk te maken met zijn goede start. Gedurende de wedstrijd moest hij wel wat gas terugnemen waardoor hij enkele plaatsen verloor. Gelukkig had hij voor het eerst minder last van zijn luchtwegen, alleen wilde de benen vandaag nog niet meewerken na een zwaar trainingsweekend in Houffalize. De lange wedstrijdduur brak hem op. Desalniettemin behaalde hij de achttiende positie.

Op zaterdag reed Peter van den Heuvel bij de amateurs, met als doel een plaats bij de eerste vijftien renners. Hij had nog geen goede startpositie en merkte dat het lastig was inhalen op het mooie, maar zware parcours. Gedurende de wedstrijd vielen er steeds meer renners stil gelukkig overkwam Peter dit niet. Met als gevolg dat hij steeds meer plaatsen wist te winnen. Dit resulteerde uiteindelijk in een knappe 9de plaats. Hij mag dan ook erg tevreden terugkijken en als team hopen wij dat hij deze progressie kan volhouden!

Suzan Nelissen

Team Bikers