Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

110523_RickMet de bange vermoedens dat het wel eens een regenachtige wedstrijd zou worden is team Bikers zondag vertrokken naar Holten. Hier werd de 13e Goossens Merida Mountainbike Trophy verreden.  Vandaag verscheen voor de eerste keer ook Wilant van Gils aan de start, welbekend van het veldrijden.

 

In de ochtend was Rick van den Hanenberg de eerste die aan de start verscheen bij de Masters. Ondanks het missen van een aantal wedstrijden stond hij vandaag  alweer op de tweede startrij, waardoor hij direct mee kon strijden met zijn concurrenten. Dit resulteerde al snel in een kopgroep van drie renners. Op de finish bleek dat Rick zijn tweede podiumplek van het seizoen wist op te eisen, een knappe derde plek!

 Bij de Amateurs verscheen de steeds sterker wordende Peter van den Heuvel aan de start. Hij vond het een erg mooi rondje, echt mountainbiken. Omdat hij aan het begin van het seizoen nog niet zoveel punten had behaald voor de nationale competitie was zijn startpositie minder. Desalniettemin reed hij sterk naar voren waarna hij een knappe negende plaats behaalde.

 Bij de Junioren had Carlo van Doorn eindelijk minder last van zijn ademhalingsklachten. Hij ging rustig van start en bouwde zijn wedstrijd goed op. Om hem heen stortte de concurrentie in door vermoeidheid of sneuvelde door materiaalpech. Carlo wist in deze zware ronde goed stand te houden en zijn plekje te behouden, een dertiende plek was zijn eindresultaat. Na afloop gaf hij aan dat hij hoopte nu iedere wedstrijd te kunnen gaan groeien.

 

Bij de elites reden Guus Smits en Wilant van Gils. Helaas moest Guus Smits voortijdig opgeven, na een zware wedstrijd op zaterdag en rugklachten. Wilant van Gils moest met de start van achter komen, omdat dit zijn eerste wedstrijd van het seizoen was. Hij had al goed getraind, maar gaf vooraf al aan dat hij nog moeite had met het vinden van zijn wedstrijdritme. Gedurende de wedstrijd wist hij een constant tempo te behouden wat resulteerde in een 26ste  plaats. Al met al geen geweldig resultaat maar veelbelovend voor de rest van het seizoen.