Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

110627_apeldoorn_RickVandaag werd er gereden in Groesbeek door team Bikers. Het was een UCI wedstrijd, en er was dan ook een internationaal deelnemersveld.  Dit was tevens de laatste mountainbikewedstrijd voor het NK in Noorbeek.
 

Peter van den Heuvel ging op zaterdag van start bij de Amateurs. Hij was opgesteld op de vierde startrij, wat hij jammer vond omdat hij het nog lastig vindt om met de start plaatsen goed te maken. Na de startronde kwam hij dan ook als twintigste door. Toen vond hij zijn maatje in de Nederlands kampioen bij de amateurs en reden ze samen gestaag naar voren. Dit resulteerde voor Peter in een goede achtste plaats. Een veelbelovend resultaat met het oog op het Nederlands kampioenschap.

Rick van den Hanenberg reed een erg zware wedstrijd op het modderige parcours in Groesbeek. Hij was tevreden met het eindresultaat, een vierde plaats. De conditie was vandaag in tegenstelling tot vorige week alweer een stuk beter. Wat betekent dat hij goed aan het herstellen is van zijn zware trainingsarbeid. Kortom een veelbelovend resultaat in voorbereiding op zijn NK bij de masters 30+.

Carlo van Doorn had een zware wedstrijd gelet op de warmte en zijn ademhalingsproblemen.

Op een steile, korte klim merkte hij dat zijn ketting problemen opleverde, toch kon hij verder rijden. Alleen het noodlot bleef hem niet bespaard. Op 4 km van de finish kreeg hij alsnog stukken, zijn ketting sloeg helemaal vast, waardoor hij het gehele parcours terug moest lopen. Wij hopen voor hem op meer geluk met het NK!

Wilant van Gils moest ook vandaag nog helemaal achteraan starten. Hij besloot op een kleine afstand van het peloton te starten en zo het overzicht te behouden. Vanaf de start was het dus opnieuw een inhaalrace voor Wilant. Helaas waren de verschillen tussen de renners groot en werd het steeds lastiger om plaatsen goed te maken. Zijn eindresultaat was een 26ste plaats. Na afloop gaf hij aan dat de ronde niet op zijn lijf geschreven was en dat hij de korte klimmen en technische single tracks  lastig vond.

Bij de elite mannen ging naast Wilant ook Guus Smits van start. Guus stond op de laatste startrij en  besloot aan de linkerzijde te gaan staan. Wat een goede beslissing bleek. In de binnenbocht aan de rechterzijde stropte het peloton op, daarentegen ontstond er aan de linkerzijkant ruimte. Met de start kon Guus hierdoor veel plaatsen goedmaken. Op de verzorging kwam hij de eerste ronde als 35ste door. Na afloop gaf hij aan een veel betere wedstrijd te hebben gereden dan de afgelopen weken al liet zijn laatste ronde nog wel wat te wensen over. De komende weken zal hij aan zijn snelheid gaan werken, voor een goede eindklassering op het NK. Deze week werd hij 31ste.

Patrick Vissers, gastrenner bij Bikers, had een zware wedstrijd bij de masters 40+, hij had door omstandigheden niet veel kunnen trainen. Maar hij vindt Groesbeek een wedstrijd die de moeite waard is en besloot toch te rijden. Hij had gelet op zijn huidige conditie lekker kunnen rijden en was dan ook niet geheel ontevreden met het eindresultaat, een 43ste positie.

 

Op 16 en 17 juli zal het Nederlands kampioenschap verreden worden in Noorbeek. Als team hopen wij daar op mooie resultaten voor alle renners!