Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

110925_ZoetermeerVandaag stond het Benelux kampioenschap op het programma. De Nederlandse en Belgische top was neergestreken in Zoetermeer, ook wel het zwaarste parcours van Nederland genoemd. Voor team bikers stond alleen Carlo van Doorn aan de start. Rick van den Hanenberg en Guus Smits zijn helaas uitgeschakeld door blessures. Voor Peter van den Heuvel en Wilant van Gils viel deze wedstrijd samen met de start van hun veldritseizoen, waardoor ook zij verstek moesten laten gaan.

 Aan de start bij de junioren stonden 41 renners, een grote opkomst voor het juniorenveld. De start ging redelijk voor Carlo en na de startronde kwam hij als 28e over de meet. Hij deed dit bewust want hij wilde zich niet over de kop rijden op dit zware parcours. Gedurende de wedstrijd bleef Carlo in staat om een constant tempo te blijven rijden. Wat resulteerde in een nette 23e plek.

Na afloop was Carlo blij dat er eindelijk verbetering in zijn prestaties komt doordat hij minder last heeft van zijn longen. De nieuwe medicijnen slaan eindelijk aan. Na Heeswijk was Zoetermeer de tweede wedstrijd waar het lichaam goed op reageerde.  Het einde van zijn seizoen belooft dan ook wat voor het volgend seizoen.