Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

120325-Wielerronde_Heeswijk_3Afgelopen zondag heeft onder een heerlijk lentezonnetje weer het Heeswijkse wieler criterium plaatsgevonden.  Bij Cafe Zaal Jan van Erp was het een drukte van belang.  Onder voor zowel renners als toeschouwers gunstige weersomstandigheden, hebben gedurende de dag de verschillende categorieën hun wedstrijden gereden.  120325-Wielerronde_Heeswijk_2

Om 11:00 uur begon de eerste wedstrijd. Onder luide aanmoediging van het publiek vertrok de lokale jeugd voor hun Rabo Dikke Banden Race. Vol enthousiasme fietsten ze de longen uit hun lijf om te proberen hun vriendjes en vriendinnetjes te snel af te zijn.
De uitslag:  
7-8 jarigen: 1e Tom van Zandbeek (Riemst, B), 2e Guus Barten, 3e Lars van Oorschot;                      9-10 jarigen:  1e Simon Peters, 2e Carl Pelders, 3e Juul Barten;                                                      11-12 jarigen:  1e Toby Korsten, 2e Lucas Peters, 3e Sjors van Zandbeek;
120325-Wielerronde_Heeswijk_copy
Om 12:30 uur vertrokken de nieuwelingen voor hun koers over 50 km met in het peloton de lokale renner Thomas Bosch (Loosbroek). De koers werd hard gemaakt, er waren een aantal uitloop pogingen, een kleine kopgroep, maar het peloton onder kwam mede door een paar indrukwekkende tempoversnellingen van Thomas Bosch toch weer terug, waardoor er in een massasprint voor de prijzen gestreden moest worden. Aan de meet werd uiteindelijk de volgende uitslag opgemaakt: 1e Jordi Talen (Spijkenisse), 2e Marten Kooistra (Jonkerslan), 3e Bob Olieslagers (Rijen).

Het grote peloton met 85 amateurs vertrok vervolgens voor hun wedstrijdrondes gedurende 60 km. Ook hier lokale renners aan het vertrek namelijk Roel van Gameren en Tom Reijnart (Heeswijk-Dinther) Na een paar ronden reed er een groepje van 8 renners weg uit het peloton. Door goed samen te werken en het tempo hoog te houden kreeg het langgerekte peloton geen kans meer om terug te keren. De kopgroep verdeelde onder elkaar de premies die weer beschikbaar gesteld zijn door de trouwe en gulle sponsoren. In de laatste ronde ontsnapte Jochem van der Doelen (Nuland), nog uit de kopgroep waardoor hij solo als eerste aankwam. De renners Pascal Schoots (Tiel) en Wouter van Zanten (Apeldoorn) waren de snelste twee van de uitgedunde kopgroep en zij gingen met respectievelijk de 2e en 3e prijs naar huis. Roel van Gameren en Tom Reijnart kwamen in het peloton als 36e en 37e over de streep.

Klapstuk van de dag was de wedstrijd van de elite mannen. Er stonden maar liefst 125 renners aan het vertrek! Vanuit het hele land, en zelfs daarbuiten, zijn ze naar Heeswijk-Dinther gekomen. Er stonden renners uit Zweden en Canada aan het vertrek! De klinkers werden bijna uit de Abdijstraat gereden als het peloton er in volle vaart overheen denderde! Doordat de wind het peloton op de kant dwong ontstond ook in deze wedstrijd een kopgroep van 10 coureurs.  Na 80 km koers werd uiteindelijk de volgende uitslag opgemaakt: 1e Umberto Atzori (Zorgvlied), 2e Marcel Alma (Harskamp) en 3e Floris Gerts (Voorschoten).

De organisatie en de stichting wielerevenementen Bernheze kijken terug op een mooie dag en danken alle sponsoren en vrijwilligers voor de hulp waarmee dit wielerspektakel mogelijk gemaakt is.

Voor de volledige uitslagen, foto’s en andere uitslagen van de renners die ondersteund worden, kijk op www.wscbernheze.nl .