Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

20120722NK MountainbikeVoor team Bikers Heeswijk-Dinther verschenen Rick van den Hanenberg en Guus Smits aan de start van het NK mountainbike. Gastheer van het Nederlands Kampioenschap was Steenwijk.

Rick van den Hanenberg heeft dit jaar een sabatical genomen om volgend jaar de overstap te maken naar de masters 40+. Als voorbereiding op het Nederlands Kampioenschap had hij dan ook nog maar drie wedstrijden gereden. De verwachtingen waren dan ook niet hoog gespannen. Nadat het startschot was gevallen is Rick aan zijn inhaalrace begonnen. Hij had een goede start en wist snel op te trekken naar een knappe middenmoot. Uiteindelijk wist hij in een veld van 50 renners naar een nette 18de plaats te rijden.

Op zondag verscheen Guus Smits aan de start. Ook hij moest van achter starten op het zware, maar eerlijke parcours. Helaas is het, ondanks het mooie parcours, ook een lastige ronde om  in te halen. Dit laatste speelde dan ook naast Rick van den Hanenberg ook Guus Smits parten. Desalniettemin wist hij bij de amateurs snel de top 20 binnen te rijden. Helaas kon hij door het steeds opnieuw aanzetten zijn tempo niet vast houden en zakte hij terug tot een 26ste plaats. Na afloop was er dan ook teleurstelling bij Guus gelet op zijn sterke prestatie in Groesbeek.

Na de zomervakantie zullen de renners op 9 september aan de start verschijnen op het thuisparcours te Heeswijk-Dinther.