Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wielrennen

20120909winnaars mountainbikeVandaag was het dan zover de thuiswedstrijd voor Bikers Heeswijk stond op het programma. Op het NK marathon in oktober na de laatste wedstrijd van het seizoen. Na een seizoen waarin Bikers nog niet veel te zien was geweest waren de renners gebrand op een mooi resultaat. Zowel Rick van den Hanenberg, Guus Smits als Carlo van Doorn verschenen aan de start.

In de ochtend was het de beurt aan Rick van den Hanenberg. Deze wedstrijd is tevens zijn afscheid bij de masters 30+, want volgend jaar zal hij de overstap maken naar de masters 40+. Rick ging voortvarend van start en wist zelfs even naar de tweede plaats toe te rijden. Dit kon hij helaas niet volhouden en uiteindelijk wist hij naar een knappe 8ste plaats te rijden ondanks een valpartij vlak voor het einde. Voor de wedstrijd hoopte Rick op een top tien klassering, met zijn achtste plaats was hij dan ook zeer tevreden.

Na Rick klonk rond de middag het startschot voor Guus Smits. Ook Guus moest net als Rick achteraan starten en wist na de eerste ronde direct aansluiting te vinden bij de grote groep die reed om de vierde plek. Ronde na ronde wist hij renners in te halen op het mooie maar lastige parcours om in te halen. Naarmate de wedstrijd vorderde wist Guus steeds verder naar voren te komen waar hij met een viertal renners om de tweede plek streed, de nummer 1 was helaas gevlogen. Guus wist de andere renners te lossen en finishte uiteindelijk op een knappe tweede plaats.

Tot slot verscheen Carlo van Doorn aan de start. Carlo reed dit jaar al een goed wegseizoen en wilde zich graag vandaag ook op deze wedstrijd laten zien. Helaas zat het Carlo niet mee, want na een halve ronde reed hij lek. Dit betekende dat hij een halve ronde heeft moeten lopen om vervolgens een wiel te kunnen wisselen. Helaas waren alle renners inmiddels vertrokken en heeft hij zijn wedstrijd op eigen tempo uit gereden.

Ook in de ochtend was er al succes toen bij de funklasse oud renner Willem Derks beslag wist te leggen op de eerste plaats.