Economie

wmnmgz 03Deze week is de tweede editie van WNMGZN weer verschenen, het inspirerende woonblad.
De initiatiefnemers John en Esther Brugmans zijn eigenaar van Van Zoggel Wonen& Zo. Voorheen probeerden zij de klant te bereiken door huis aan huis folders te verspreiden, maar dit gaf niet (meer) de respons die ze wilden. De uitgave van het nieuwe woonmagazine gaat daar verandering in brengen. Het wordt twee maal per jaar uitgebracht en het is een prachtig blad om inspiratie op te doen voor de klant en zeker ook om te bewaren.

In het blad krijgen nu ook andere ondernemers uit deze omgeving de mogelijkheid om zich te presenteren. WNMGZN is dan ook meer dan een woonblad, het is een eerste stap naar een goede brede samenwerking op het gebied van ‘Eindelijk eenvoudig mooi wonen’.

wmnmgz 02Alleen ga je sneller, samen ga je verder…

John en Esther denken en doen nog veel grootser in hun nieuwe plannen. Zij hebben in hun winkel een ruimte gecreëerd om andere ondernemers de gelegenheid te geven een stukje van hun bedrijf te laten zien. Een ander idee is om samen met andere ondernemers verschillende workshops te organiseren zoals: Nieuwbouw en nu,Verkoopstyling, Wooninspiratie,ichtplan en domotica … Ook willen zij in het najaar een minibeurs gaan organiseren, waarbij de klant op een laagdrempelige manier kennis kan maken met verschillende bedrijven. Denk hier aan de makelaar, architect, keukenbedrijf of de installateur.

 

wmnmgz 01Hoe komt u in bezit van WNMGZN?

U kunt vrijblijvend in de winkel Van Zoggel & Zo een exemplaar meenemen, maar ook in andere winkels, zoals Paperpoint, Miranda’s Bloemensalon en natuurlijk de betrokken ondernemers.

Een mooie nieuwe impuls voor de samenwerking van ondernemers in Heeswijk-Dinther!

Tekst: Ine Zonneveld        Foto's: Jacques Worms

 

foto winnaars cadeaubonnen COOPVan 27 januari t/m 8 maart had iedereen die een poster op het raam had geplakt, in combinatie met de Stichtingsvlag van HDL, kans op een van de 4 cadeaubonnen a 50,- die bij COOP te winnen waren.Afgelopen zaterdag 8 Maart was het zover: Het uitreiken van de 4 cadeaubonnen a 50,- van COOP.

Lees meer: Carnavals plaatjesboek van...

coopStichting Carnval HDL start op zaterdag 25 januari in samenwerking met Coop een carnavalsplaatjesactie. In een album kunnen de plaatjes samengevoegd worden.
Het stickeralbum bevat vele leuke plaatjes van personen van jong tot oud die nu of in het verleden actief betrokken waren bij het vieren van carnaval in Heeswijk-Dinther en Loosbroek.

Lees meer: Actie carnavalsplaatjes bij...

IMG 3661 kopie 1280x768Vanmiddag hebben Tim en Daan van Zutphen de eerste steen gelegd van het nieuwe pand van van het bedrijf Van Zutphen electro van hun vader Dennis van Zutphen. Door de vorstperiode is de eerstesteenlegging een paar weken vertraagd en staat er maart op de steen in plaats van april 2013; maar wie weet dat volgend jaar nog?

Tekst en foto: Piet van Helvoort

henk habraken  5Popkoor Iddus viel om kwart voor zes op 6 december de winkel van André Habraken binnen en bracht erelid Henk een klinkende aubade. Op de tonen van het Snevelbokkenlied werd een voor de gelegenheid aangepaste tekst ten gehore gebracht. Even daarvoor had kleindochter Diede opa een kleurplaat aangereikt.

Lees meer: Henk Habraken sluit winkel...

2012 10 annlies van eerd ops 1280x768Op 15 november gaat officieel de deur dicht aan de H.Stokstraat 2. “De winkel sluit, maar de studio verhuist naar Hoog Beugt 9", vertelt Annelies van Eerd. "Mijn dochter Alette heeft aan de Hoog Beugt een splinternieuwe moderne studio gebouwd. Vandaar uit worden de fotoactiviteiten voortgezet."

 

 

 

Lees meer: Fotografie van Eerd gaat...

 

Gall en GallZe zijn nog volop aan het breken in het oude gemeentehuis, waar voorheen de groetenboer  zijn winkel had.
Maar onze fotograaf liet zich vertellen dat vrijdag a.s. de winkel van Gall & Gall al opengaat.
En dan heeft Hadee 2 slijterijen!

 

Foto: Wim van der lubbe

aakantstraat_jacw-5De Aa-kantstraat is al enige tijd afgesloten. “Wat gebeurt daar nu bij het KPN huisje en het natuurspeelbos?  “Wat  je daar midden op de weg ziet staan is een vervangend rioolgemaal”,  zegt  André de Rover, die namens aannemingsbedrijf GMB de werkzaamheden uitvoert.

Lees meer: Waarom de Aa-kantstraat is...

zonnepanelen_01Door het onthullen van een kleine plaquette heeft Joep Kok gisteren officieel de zonnepanelen overhandigd aan de wereldwinkel  in de Jonker Speelmanstraat. De directeur van de Rabobank werd daarbij geassisteerd door Anke van Leeuwen, voorzitter wereldwinkel.

Lees meer: Zonnepanelen op wereldwinkel.

101106-phe-Energiemarkt_6Vanmiddag organiseerde de gemeente Bernheze een energiemarkt met veel informatie over energiebesparende maatregelen en subsidiemogelijkheden. Diverse ondernemers presenteerden zich met hun energiezuinige of duurzame producten.

Lees meer: Energiemarkt in KBO-ruimte...