HaDee bouwt

150217-phe-N279  4In opdracht van provincie Noord-Brabant is vorige week begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de N279.

Het huis naast De Barones is inmiddels gesloopt.

Volgens de provincie worden dit voorjaar op een aantal plaatsen extra opstelstroken gerealiseerd voor verkeer vanuit Veghel richting ’s-Hertogenbosch. Onder andere bij de aansluiting bij Heeswijk krijgt het verkeer extra ruimte om de 150217-phe-N279  2N279 makkelijker op- en af te kunnen rijden. Om deze werkzaamheden mogelijk te maken, wordt de N279 in maart enkele nachten en een weekend deels afgesloten voor verkeer.

De grootschalige verbouwing van de N279 duurt naar verwachting tot eind 2017.

Tekst en foto's: Piet van Helvoort

150217-phe-N279

140314-phe-CPOstarters  8Binnenkort start de bouw van 11 CPO-woningen voor starters. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen met de sloop van oude (school)gebouwen, waarna het terrein bouwrijp wordt gemaakt met de aanleg van nutsvoorzieningen en een

Lees meer: CPO Cunera bijna van start

131210-phe-Ter Weer_De hekken rondom het terrein van Ter Weer zijn vandaag weggehaald. Een teken dat er snel iets gaat gebeuren? Wie weet. Vanavond zal meer duidelijk worden bij de presentatie van het beoogde bouwplan door de gemeente Bernheze, Stichting Actief Burgerschap en Van Grunsven Ontwikkeling.

Dinsdag 10 december 2013, aanvang 19.30 uur, in Cultureel Centrum Bernrode, Zijlstraat 1a.

Tekst en foto's: Piet van Helvoort

 

131210-phe-Ter Weer__2131210-phe-Ter Weer__3

 

130825-wvdl- ter weer 2aVoor de vakantie en na het vertrek van de schapen zag het terrein Ter Weer   er best aardig uit.  Inmiddels is het onkruid weer hoog en het geheel is erg slordig.

 

Dat heeft alles te maken met de verkoop van het terrein, midden in de vakantie.  Vanaf toen lag alles stil in afwachting van overleg met de nieuwe eigenaar.

Lees meer: Voortgang plein Ter Weer

 

130718-wvdl-Ter Weer 2 -VoorkantDe verkoop van het terrein aan Van Grunsven Ontwikkeling uit Erp is heel goed nieuws voor HD. Maar voor de tijdelijke inrichting is nu wel overleg nodig met de nieuwe eigenaar.Dus wordt er nog even gewacht met het weghalen van de hekken. 

 

 

 

 

130718-wvdl-Ter Weer 4Wel is vanaf nu het terrein open voor bezoekers en zijn bij de drie ingangen de hekken weggezet. Ook zijn de paden en het terras nog eens geveegd. Het terrein is bedoeld voor iedereen en voor “gepast gebruik”:  zitten en picknicken aan de tafels, wandelen, kinderen kunnen gerust spelen in de zandberg. 

Wel graag schoon houden en afval meenemen.
En blijft u  a.u.b. attent,  het is een bouwterrein, dus betreden is altijd op eigen risico!

Tekst: Antoon Verhaak
Foto’s: Wim van der Lubbe

130424-phe-Past. Maasstraat 4Al in 2000 zou de straat vernieuwd worden, we hebben er lang op moeten wachten maar nu het eindelijk zover is gaat het redelijk snel. Vanaf begin maart wordt er hard gewerkt om van de Pastoor Maasstraat  weer een mooie, veilige, nieuwe straat te maken. Allereerst werd gestart met het aansluiten van het riool en de waterleiding, daarna het uitzetten van trottoirbanden, parkeervakken, enz. Daarna volgde de bestrating.
Het eerste gedeelte is nu klaar en de kinderen van basisschool ''Het Mozaïek'' kunnen nu veilig  over het trottoir naar school. Bij de school komt een kiss and ride-strook en kunnen de ouders hun kinderen afzetten en via de nieuwe Burgemeester Breukelstraat (voorheen D’n Tolterrein) terug naar de Hoofdstraat.
Het tweede gedeelte zal rond de vakantie opgeleverd worden.
Een impressie van onze fotograaf.
130424-phe-Past. Maasstraat
130424-phe-Past. Maasstraat 2130424-phe-Past. Maasstraat 3Tekst: Wilma van Zoggel
Foto’s: Piet van Helvoort   

120704-phe-Onsluitingsweg 0Enkele tientallen belangstellenden lieten zich vanavond in ccServaes informeren over de stand van zaken van de ontsluitingsweg Heeswijk-Dinther Zuid. Projectleider Pieter Ossenblok presenteerde de voortgang en de veranderingen sinds de vorige bijeenkomst in december 2011 en ook stappen die nog moeten worden gezet om over een jaar te kunnen starten met de wegaanleg.

Lees meer: Informatieavond...

120327-phe-IDOP_Gisteravond was er een druk bezochte bijeenkomst in het Abdijhuis, uitstekend geleid door Gertjan Arts,  waarin het IDOP zijn visie gaf over de herinrichting van de markt, c.q. centrum. Vanuit het IDOP is er een werkgroep Centrum ontstaan die drie visies ontwikkeld had voor de herinrichting van de markt in het centrum.

Lees meer: IDOP in 2013-’14, C1000 over...

Appartement_Plaza_14Appartementen complex Plaza aan het Plein 1969 is omgetoverd van kantoorruimtes naar bewoonbare ruimtes. Een jaar geleden is begonnen met de bouw van 10 appartementen in verschillende prijsklasse. Eenvoudig was het niet omdat de ruimtes in het verleden niet alle tegelijkertijd zijn gebouw en daardoor muren van de eerste en de tweede verdieping niet recht boven elkaar zijn gebouw. Ook vloeren lagen niet altijd op gelijke hoogte.
Maar uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht en is de laatste fase van afbouwen aangebroken.

 

Lees meer: Plaza bewoonbaar!!

Appartementen_Plaza_11Van lelijke eend naar een mooie zwaan.
Zo vergaat het het eendje dat als een lelijke eend geboren werd, maar uiteindelijk merkte dat het er niet toe doet in welke nest je bent geboren.
Verschillende verhalen over het lelijk eendje doen zo de ronde, zelfs het verhaal dat het een biografie van Andersen de schrijver van het sprookje was.

Lees meer: Lelijke eend!!!!

2011_11_abdij_jacw_01-2Om op de zolder van het voormalige fruithuis bij de abdij te komen moet je de trap op. Halverwege  hangt een bordje “hoofd buigen”.  Als je die waarschuwing opvolgt,  ontwaar je boven een overvloedige verzameling prullaria. Het resultaat van jaren lang monnikenwerk. Dat kan niet anders.

Lees meer: Oeverloos bezeten om te...