Overheid

Graffiti  klein 1In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 oktober zijn nog onbekende mensen bezig geweest om graffiti aan te brengen op gevels en vlakken met herkenbare teksten zoals AFRO en 2012.

Lees meer: Graffiti

weth. van de Wijdeven 2“Hoe zit het met de leefbaarheid rondom de bebouwde kom en in de het centrum van Hadee nu de N279 wordt verbreed en de ontsluitingsweg Heeswijk-Dinther zuid volgend jaar zijn beslag vindt. Dat is vanavond de kernvraag”. Met deze inleiding startte Gertjan Arts, een van de initiatiefnemers van het IDOP een druk bezochte bijeenkomst in St. Servaes. “Dus vertel ons uw wensen, meldt uw belangen en doe voorstellen over het verkeer in dit dorp. Dan gaan wij met een werkgroep aan de slag om uw ideeën gerealiseerd te krijgen”.

80 km op 100 km weg
“De N279 wordt versoberd aangelegd.” Met deze mededeling startte wethouder Rien Wijdeven zijn inleiding. De N279 wordt ingericht als 100 km weg, maar er mag maar 80 km p/u worden gereden. Het tracé bij Dijkhoff staat nu vast. Via parallelwegen wordt het verkeer van en naar de N279 geleid. De huidige brug wordt opgehoogd. Bij de Laverdonk, de aansluiting naar de Retsel, wordt een nieuwe brug gebouwd. Daarover kan het verkeer richting Veghel rijden. En ook hier biedt een parallelweg toegang tot de N279.  “Eind dit jaar zal de inspraakperiode worden afgesloten en in 2013 vind  de aanbesteding plaats,” deelde de wethouder mee.

Start onteigening
Over de ontsluitingsweg Heeswijk-Dinther zuid deed de wethouder de volgende mededelingen: “De aanvankelijk geplande rotonde bij de Retsel komt te vervallen. In de plaats daar van wordt er een T-splitsing gerealiseerd. Dat is volgens verkeersdeskundigen op dit punt in het traject veel effectiever. Dit jaar al wordt gestart met de onteigeningsplannen en de gemeenteraad zou eind 2012 nog een voorstel hierover kunnen behandelen. Dan gaat in 2013 de eerste spade in de grond en is in 2014 de aansluiting op de N279 een feit. Ik realiseer me dat dit een optimistische kijk is, maar zo is het wel uitgestippeld”, aldus de wethouder. Een doorgaande weg vanuit de Retsel naar de landbouwbedrijven in het buitengebied is niet in de plannen opgenomen.

Pastoor Maasstraat
Over deze wijkvernieuwing was Rien Wijdeven kort: “De herinrichting rondom deze straat start dit jaar nog. In samenspraak met de buurt en de school is dit plan opgesteld. De verouderde straat wordt onder handen genomen en ook de riolering wordt vernieuwd”. 

5000 auto’s in 24 uur door de Abdijstraat
Uit de discussie na afloop van de inleiding bleek dat vooral het sluipverkeer naar het achterland zeer bezwaarlijk is. Rien van Uden uit de Abdijstaat hield een krachtig pleidooi om het verkeerscirculatie plan te herzien: ”5000 auto per dag waarvan 250 vrachtwagens door de Abdijstraat. Een weg met een 30 km zone, maar waar zich niemand zich aanhoudt. Fietsers rijden op het trottoir omdat ze van de weg worden gereden. Enorme geluidsoverlast. De straat is helemaal opgereden; grote barsten in het wegdek. Veel te veel fijnstof. Zwarte aanslag op de kozijnen. Deze straat zal straks nog meer een sluiproute zijn voor het verkeer van Vinkel naar de N279”, eindigde hij zijn betoog.

Richting Vinkel, Nistelrode Vorstenbosch
Rien Wijdeven erkende de problematiek in het gebied noordelijk van de huidige Hoofdstaat en St. Servatiusstraat. “Met Dijkhoff, van Boxtel, van Opzeeland en van Lieshout zijn we in gesprek om deze transportbedrijven eventueel te verplaatsen. Maar ook de zich steeds verder uitbreidende woningbouw in Heilaren Noord en aan de Rodenburgse weg geeft een enorme druk op de verkeersintensiteit. Eigenlijk alle ontsluitingswegen naar het noorden toe: de Abdijstaat, de Torenstraat en de Kerkstraat hebben te kampen met dit probleem.” “Dus dan een noordelijk rondweg” die aansluit op de A59 en De A50”, werd er gesuggereerd.

Werkgroep Traverse
Hoe de toekomstige Traverse in te richten en het omliggende verkeer te reguleren? Over deze vraag buigt zich een werkgroep waarin vertegenwoordigers van de ZLTO, de ondernemers, de scholen en bewoners plaatsnemen. “Dat is de opzet”. Niet te veel grote vergaderingen, maar via mail en andere media bundelen wij ideeën en wensen en daarmee stappen we naar de gemeente.” Iedereen is welkom”, zo nodigde Gertjan Arts de zaal uit.

Adressen
Opgeven kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   
Zie ook  
https://www.brabant.nl/N279
www.youtube.com/watch?v=CAbNewfKjYY

Tekst en foto: Jacques Worms

thumb enqueteVan een betrouwbare bron hebben we vernomen, dat 64% van de inwoners van Bernheze tegen fusie met de gemeente Maasdonk heeft gestemd. Vanmiddag wordt dat op een persconferentie bekend gemaakt.

Lees meer: 64 % van inwoners Bernheze...

111007_Jan_Boelhouwer_wnd_burgemeesterTijdens een buitengewone raadsvergadering is zojuist bekend geworden dat onze huidige burgemeester Jan Boelhouwer is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Gilze Rijen. Dit wordt zojuist gemeld via diverse sociale media, waaronder die van de gemeente Gilze Rijen en een van haar wethouders.

Lees meer: Boelhouwer nieuwe...

120404-phe-Herindelingsscan_2De burgemeesters Roel Augusteijn en Jan Boelhouwer en de wethouders Rien van de Ven en Rien Wijdeven hebben een toelichting gegeven op de herindelingsscan die door de provincie is opgesteld met het oog op het plan tot samenvoeging van Bernheze en Maasdonk. 


Lees meer: Geen lijken in de kast

100_3124Vanmiddag omstreeks 16.00 uur heeft de brandweer een schoorsteenbrand aan de Muggenhoek in Heeswijk geblust. De brandweer rukte met twee wagens uit. Daarnaast kwamen ook twee politiewagens ter plaatse. Met een hoogwerker bluste de brandweer het vuur en haalde vervolgens de kap van de schoorsteen.

Lees meer: Brand in de Muggenhoek

11_10_27_ter_weer_protest_jacw_-5Verontruste ouders en sympathisanten van 24 jong volwassenen met een verstandelijke beperking, plantten vanmiddag 24 bomen op het voormalige Ter Weer terrein aan Plein 1969.  Ze willen daarmee de gemeente aansporen om alsnog initiatieven te ondernemen woonruimte voor hun kinderen te realiseren.

Lees meer: Protest actie op Ter Weer...

Omroep_BrabantOp dit moment vindt er op het voormalige terrein van Ter Weer aan Plein 1969 een protestactie plaats. Ouders van kinderen met een verstandelijke beperking vragen aandacht voor het niet doorgaan van de bouw van 20 geplande appartementen voor hun kinderen.

Lees meer: Omroep Brabant op Ter Weer...

101122-phe-BerneZorg-Ontruiming__13“Ontruimen moet je oefenen” is het motto van 2010 als het gaat over brandveiligheid in de zorg. Gisteravond hielden de BHV-ers (BedrijfsHulpVerleners) van BerneZorg de vijfde ontruimingsoefening van dit jaar. Deze keer samen met de Brandweer een levensechte ontruimingsoefening wegens brand.

Lees meer: Geslaagde...

bibliotheek_maaslandDe bibliotheken in Heesch, Heeswijk-Dinther, Lith, Oss, Ravenstein en Zeeland zijn op donderdag 24 december en donderdag 31 december om 16.00 uur gesloten. De bibliotheken in Berghem, Nistelrode en Schaijk zijn op donderdag altijd de hele dag gesloten.
Op vrijdag 25 en zaterdag 26 december (1e en 2e kerstdag) en vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag) zijn alle Maaslandse bibliotheken gesloten.
De bibliobus rijdt niet van 21 december tot en met 2 januari.

Lees meer: Gewijzigde openingstijden...